Bonapeti.nl»Adviezen»Waarom wordt kookroom klonterig?

Waarom wordt kookroom klonterig?

EvgeniaEvgenia
Beginner
1640
Joel de Lange
Vertaald door
Joel de Lange
Waarom wordt kookroom klonterig?

Romige saus is veelzijdig en geschikt voor kip, vis, melk, noedels, gefrituurde gerechten, gebakken desserts en andere favoriete culinaire hoogstandjes zoals aardappelsalade, ovenschotels en meer.

De essentie van roomsaus is dat het de textuur van het gerecht versterkt en er een lekkere smaak aan toevoegt. Het is het hoofdingrediënt in veel Oost-Europese gerechten. Het is een geweldige dip voor gerechten variërend van groenten tot roerbakgerechten en meer.

Waarom klontert de room?

- Een van de redenen waarom room klontert is de manier waarop het aan de saus wordt toegevoegd. Het moet op de juiste manier worden toegevoegd om een zijdezachte en gladde saus te garanderen.

Het gieten van de kookroom moet langzaam en onder voortdurend roeren gebeuren. Ook wordt er geen room toegevoegd als de hitte hoog is. Aan het eind wordt de saus gekruid.

In plaats van vanaf het begin de kruiden of toppings aan de saus toe te voegen, begint u met het toevoegen van de room in de pan en vervolgens de extra's.

Als de gebruikte room een laag vetgehalte heeft, is de kans groter dat deze klontert dan wanneer er room met een hoog vetgehalte wordt gebruikt.

Om te voorkomendat de room tijdens het koken klontert, mogen er geen sterke zuren aan de saus worden toegevoegd.

Om de klonterige roomsaus te fixeren zet je hem terug op het vuur, voeg meer kookroom toe en klop hem op met een geschikt keukengerei. Een kleine hoeveelheid zetmeel of bloem wordt ook aan de saus toegevoegd en ook geklopt.

Zie ook enkele ideeën voor:

- desserts met room;

- romig ijs;

- roomcake.

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest

Beoordeling

5
Totaal aantal stemmen: 1
51
40
30
20
10
Geef je beoordeling

Opmerkingen

Versturen