Bonapeti.nl»Adviezen»Hoe maak je ridderzuring schoon?

Hoe maak je ridderzuring schoon?

Yannick Wouters
Vertaald door
Yannick Wouters

Met de komst van de lente komen de eerste bladeren van de bladeren van de ridderzuring plant uit. Het is lekker en gezond en in dorpen is het in elke tuin en op elk erf te vinden.

De ridderzuring bevat ijzer, vitamines en wordt daarom aanbevolen bij bloedarmoede. Het kan worden gekookt in stoofschotels met ridderzuring, gebakken in de oven, gekookt in een rijstsoep, ridderzuring met lamsvlees, kip met ridderzuring, varkensvlees en er zijn veel andere manieren om het in ons menu op te nemen.

Ridderzuring wordt aanbevolen als diureticum, voor het verbeteren van de spijsvertering, voor bloedarmoede, helpt bij obstipatie en beschermt zelfs tegen kanker.

De gunstige eigenschappen zijn talrijk, maar mensen die vatbaar zijn voor nierstenen, moeten voorzichtig zijn met de consumptie ervan.

Voor een beginnende kok is het goed om te weten hoe je zuringbladeren schoonmaakt. Dit is vrij eenvoudig, maar het is belangrijk om het te doen, zodat je geen draderige stengels toevoegt aan de ridderzuring schotel die je aan het maken bent.

Doe de ridderzuring dat je hebt gekocht of geplukt in een grote pot en bedek het met water. Het is goed om ze 20 minuten in het water te laten staan, zodat alle zand of ander vuil eraf valt. Was ze onder stromend water en zeef ze goed. Je kunt ze ook blad voor blad wassen - je kunt kiezen hoe je de ridderzuring wilt schoonmaken.

Het is tijd om de dikke stengels en nerven op de bladeren te verwijderen. Ze zijn hard en zullen niet gaar worden bovendien zijn ze zeker niet lekker, dus verwijder ze voorzichtig.

Je kunt de schoongemaakte ridderzuring stoven, een soep maken, een taart met ridderzuring maken of omeletten maken, wat je maar wilt, de keuze is aan jou.

Als je een grote hoeveelheid ridderzuring hebt, kun je het in zakken in de koelkast bewaren of de ridderzuring blancheren en het zeven en in zakken in de vriezer doen, zodat je deze prachtige bladgroente tijdens de wintermaanden kunt hebben.

Er zijn veel soorten zuring, maar de meest voorkomende is ridderzuring, maar wees voorzichtig - er is ook Arum maculatum en het is giftig! De twee typen zuring zijn vergelijkbaar, maar niet gerelateerd, dus wees voorzichtig.

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest

Beoordeling

5
Totaal aantal stemmen: 1
51
40
30
20
10
Geef je beoordeling

Opmerkingen

Versturen