Bonapeti.nl»Adviezen»Hoe maak je groene muntthee?

Hoe maak je groene muntthee?

MarianeMariane
Beginner
197
Joel de Lange
Vertaald door
Joel de Lange
Hoe maak je groene muntthee?

Veel deskundigen raden groene muntthee aan voor braken, maagkrampen, darm- en galwegen en andere maag-darmproblemen. Er wordt aangenomen dat groene muntthee de activiteit van het maag-darmkanaal, de werking van de pancreas en de lever stimuleert, de eetlust verhoogt en ontstekingsremmende effecten heeft.

Groene muntthee wordt niet alleen aanbevolen voor mensen met maagproblemen, maar ook voor zwangere vrouwen, zuigelingen en kinderen die aan diarree lijden. Een van de minder bekende effecten van groene muntthee is het vermogen om ongewenste haargroei te bestrijden.

Je kunt gemakkelijk en snel groene muntthee maken. Hiervoor heb je 1 eetlepel gedroogd groene muntblad en 200 ml water nodig. Giet kokend water over de gedroogde groene munt en laat het minimaal 1 uur trekken. Vervolgens zeven, naar wens zoeten en 1 uur na het eten in kleine slokjes drinken.

Dames die last hebben van overmatig haar en er afstand van willen doen zonder al te veel agressieve methoden te gebruiken, kunnen het proberen met behulp van groene muntthee. Giet 5 gram van het kruid met ongeveer 250 ml kokend water en kook het ongeveer 30 minuten, zeef het dan en drink de vloeistof op.

Om het effect van groene muntthee te zien moet het minstens twee keer per dag worden gedronken tijdens de laatste dagen van de folliculaire fase en de dagen van de ovulatie, wanneer het niveau van hormonale activiteit het hoogst is.

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest

Beoordeling

4
Totaal aantal stemmen: 1
50
41
30
20
10
Geef je beoordeling

Opmerkingen

Versturen