Bonapeti.nl»Adviezen»Waarom karameliseert suiker niet?

Waarom karameliseert suiker niet?

Joel de Lange
Vertaald door
Joel de Lange
Waarom karameliseert suiker niet?

Probeer je thuis karamel te maken, maar is er iets mis? Laat ons je helpen.

Hier zijn enkele fouten bij het karamelliseren van suiker die ervoor kunnen zorgen dat u geen goede resultaten behaalt. Hoe u deze kunt vermijden leest u in dit artikel.

1. U gebruikt dun kookgerei

Dun kookgerei wordt ongelijkmatig warm, waardoor een deel van de suiker kan verbranden voordat de rest is gesmolten. Kies in plaats daarvan voor een stevige metalen pan met een zware bodem (bijvoorbeeld een RVS pan);

2. Je hebt geen schone pan gebruikt

Als er een paar kruimels in zitten of als je het eerder voor iets anders hebt gebruikt, zal dit voorkomen dat je karamel een gladde textuur heeft of het wordt helemaal niet lekker.

3. U gebruikt een andere suikersoort dan geraffineerde witte suiker

Andere soorten suiker kunnen klonteren en niet zo gemakkelijk smelten of verbranden. Zet in op het gewone voor het beste resultaat.

4. De suiker roeren

Als de karamel in brokjes verandert, is de suiker waarschijnlijk uitgekristalliseerd. Sucrosemoleculen in suiker hebben een sterke neiging om samen te kleven in dichte, gerangschikte kristallen. In plaats van te roeren, draait u de container die u gebruikt voorzichtig om. Pak een natte deegborstel om de wanden van de pot te bevochtigen. Dit voorkomt kristallisatie.

5. Je hebt niet de juiste temperatuur bereikt

Als de verwarmde kookplaat te zwak of te sterk is, kan de karamel niet goed uitkomen en is de kans groot dat hij aanbrandt of een bittere smaak heeft.

Als je van de smaak van karamel houdt, zal je deze zeker lekker vinden:

- karamelgebakjes;

- crеme caramel;

- karamelcakes.

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest

Beoordeling

5
Totaal aantal stemmen: 1
51
40
30
20
10
Geef je beoordeling

Opmerkingen

Versturen