Bonapeti.nl»Adviezen»Aardbeiencoulis - Wat is het en hoe wordt het gemaakt?

Aardbeiencoulis - Wat is het en hoe wordt het gemaakt?

Viktoria NeikovaViktoria Neikova
Beginner
650
Joel de Lange
Vertaald door
Joel de Lange
Aardbeiencoulis - Wat is het en hoe wordt het gemaakt?

Desserts zijn het zoetste element van de culinaire wereld. Er is bijna niemand die niet dol is op de smaken die snoep biedt. In de loop van de tijd zijn er steeds meer onderscheidende en niet-standaard dessertrecepten ontstaan, waardoor fijnproevers de kans krijgen om nog meer memorabele smaken te herontdekken.

In dit opzicht heeft aardbeiencoulis de laatste jaren aan populariteit gewonnen. Maar wat is het en hoe wordt het bereid?

Aardbeiencoulis is een crème gemaakt van aardbeien. Het heeft verschillende culinaire toepassingen, maar het wordt vooral gebruikt als glazuur voor verschillende desserts.

Het andere gebruik is als basis voor desserts of als verdikkingscrème voor bitterkoekjes.

Om dit te doen, moet je eerst de aardbeien fijn snijden.

Doe er dan een paar in een pan samen met de suiker en verwarm ze op matig vuur. Je kunt ook wat water toevoegen. Het doel is de aardbeiencoulis dikker te maken door deze op het vuur in te laten dikken.

Voor snellere verdikking kunt u gelatine toevoegen. Als u gelatinepoeder gebruikt, moet u het met water bedekken en verwarmen voordat u het aan de aardbeienpuree toevoegt.

Als u een gelatineblaadje gebruikt, moet u dit eerst aan water toevoegen en het overtollige water eruit persen en vervolgens de puree verwarmen.

Pureer het tot slot grof en zeef het door een zeef. Voeg vervolgens nog een paar verse aardbeien toe aan het afgewerkte mengsel en bedek het met folie. Het is belangrijk om de aardbeiencoulis af te koelen voor gebruik.

Je kunt de afgewerkte aardbeiencoulis gebruiken als topping voor je panna cotta, huisgemaakt ijs of chocoladesoufflé.

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest

Beoordeling

5
Totaal aantal stemmen: 1
51
40
30
20
10
Geef je beoordeling

Opmerkingen

Versturen