Bonapeti.nl»Adviezen»Hoe worden brandnetels gedroogd?

Hoe worden brandnetels gedroogd?

Joel de Lange
Vertaald door
Joel de Lange
Hoe worden brandnetels gedroogd?

Brandnetels zijn niet alleen een kruid, maar ook een van de favoriete producten in de keuken. Zodra de verse brandnetels verschijnen, haasten we ons onmiddellijk om aromatische brandnetels met eieren en kaas te bereiden. En bierliefhebbers herinneren zich die geweldige gebakken gehaktballetjes met aardappelen en brandnetels die we elk voorjaar bereiden.

Het plukken van brandnetels is niet erg prettig omdat de brandnetelbladeren bedekt zijn met fijne haartjes en bij aanraking geven deze haartjes een prikkend sap af. Brandnetels worden ook in veel gerechten en voor het zetten van thee gebruikt.

In het voorjaar, als er een overvloed aan brandnetels is, is het goed om een gerecht, soep te bereiden of in de vorm van een salade te eten. Dit is ook het moment waarop brandnetels kunnen worden gedroogd en bewaard voor de winter als er geen verse beschikbaar zijn.

Als je je brandnetels wilt drogen, kun je ze het beste plukken als de bloei begint. Op dat moment bevat de brandnetel veel vitamines en nuttige stoffen.

Hoe worden brandnetels gedroogd? De verzamelde brandnetels worden zorgvuldig gespoeld en laten uitlekken. Vervolgens worden de brandnetels op een schaduwrijke plek verspreid. Als je ze in de zon droogt, verliezen ze veel van de nuttige eigenschappen die ze bevatten. Deze plaats moet ook luchtig zijn.

Je kunt de brandnetels bedekken met kaasdoek erop. Wanneer de brandnetels volledig gedroogd zijn, worden ze in papieren zakken bewaard en op een droge en luchtige plaats bewaard.

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest

Beoordeling

3
Totaal aantal stemmen: 1
50
40
31
20
10
Geef je beoordeling

Opmerkingen

Versturen