Bonapeti.nl»Adviezen»Hoe meel bewaren?

Hoe meel bewaren?

JuliyaJuliya
Beginner
16
Joel de Lange
Vertaald door
Joel de Lange
Hoe meel bewaren?

Meel is een veelzijdig product waaruit veel gerechten worden bereid - van gebak tot sauzen. Meel kan echter worden aangevallen door verschillende plagen, zoals insecten.

Daarom speelt de juiste opslag van bloem een belangrijke rol bij het behoud van dit belangrijke product.

Meel kun je het beste bewaren op een droge plaats van ongeveer 18°C, omdat vocht en hitte schimmel kunnen veroorzaken.

Om de bloem in goede staat te houden, wordt aanbevolen om deze in een afgesloten verpakking of container te bewaren om te voorkomen dat er lucht en vocht binnendringen.

De container moet schoon en droog zijn. Als u meel in een papieren zak koopt, is het raadzaam dit in een pot of plastic bakje te doen.

Het is ook noodzakelijk om meel niet te bewaren in de buurt van voedsel dat geuren kan overbrengen, zoals uien of kruiden. Bewaar bloem apart van deze producten om geurtjes te voorkomen.

Het is belangrijk om de bloem regelmatig te controleren op tekenen van bederf zoals insecten, schimmels of onaangename geuren. Als u tekenen van bederf opmerkt, is het raadzaam de bloem weg te gooien en de container te wassen voordat u deze opnieuw gebruikt.

Als je een grote hoeveelheid bloem hebt, kun je deze het beste in meerdere kleine delen verdelen om de kans te verkleinen dat alle bloem in één keer bederft.

Lees meer:

- Wat is het beste meel voor pizza;

- Bevat speltmeel gluten;

- Hoeveel bloem heb je nodig voor een brood?

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest

Beoordeling

5
Totaal aantal stemmen: 1
51
40
30
20
10
Geef je beoordeling

Opmerkingen

Versturen