Bonapeti.nl»Adviezen»Hoe maak je chocoladefiguurtjes voor een taart?

Hoe maak je chocoladefiguurtjes voor een taart?

Albena AtanasovaAlbena Atanasova
Beginner
11171
Joel de Lange
Vertaald door
Joel de Lange
Hoe maak je chocoladefiguurtjes voor een taart?

Chocoladefiguurtjes zijn een prachtige manier om een vleugje creativiteit en persoonlijkheid toe te voegen. Met een beetje oefening kun je gemakkelijk thuis je eigen chocoladefiguurtjes maken. Dit is hoe:

Smelt de chocolade: Begin met het smelten van de chocolade op het fornuis in een pot met dubbele bodem of in een magnetron.

Bereid de vormen voor: Terwijl de chocolade smelt, bereidt u de chocoladevormen voor door ze grondig te wassen en te drogen.

Vul de mallen: Zodra de chocolade gesmolten is, gebruik je een lepel of spuitzak om de mallen met de chocolade te vullen.

Koel de mallen: Zodra de mallen gevuld zijn, plaatst u ze in de koelkast of vriezer om af te koelen. De chocolade hardt in ongeveer 5-10 minuten uit in de vriezer, of ongeveer 15-20 minuten in de koelkast.

Verwijder de chocolade: Zodra de chocolade is uitgehard, haalt u de chocoladefiguurtjes voorzichtig uit de vormpjes.

Versier de beeldjes: Zodra u uw chocoladebeeldjes heeft, kunt u ze versieren met eetbare verf, hagelslag of andere decoraties.

Bewaar de chocoladefiguurtjes: Nadat de chocoladefiguurtjes zijn versierd, bewaart u ze in een luchtdichte verpakking op kamertemperatuur of in de koelkast tot ze klaar zijn voor gebruik.

Met een beetje oefening en creativiteit kun je een breed scala aan ontwerpen en patronen creëren, passend bij elke gelegenheid of thema. Probeer het dus eens – je taarten en je smaakpapillen zullen je dankbaar zijn!

Bekijk ook enkele geweldige taartideeën:

- aardbeien-chocoladetaart;

- Duitse chocolade taart;

- veganistische chocoladetaart.

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest

Beoordeling

4
Totaal aantal stemmen: 1
50
41
30
20
10
Geef je beoordeling

Opmerkingen

Versturen