bonapeti.nl»De genezende kracht van walnoten

De genezende kracht van walnoten

Yannick Wouters
Vertaald door
Yannick Wouters
Voordelen van walnoten

Een van de oudste door de mens geteelde vruchten is waarschijnlijk de walnoot. De geschiedenis van walnoten gaat 7000 jaar terug. Sommige mensen beweren dat ze erg vet zijn en veel calorieën bevatten. Maar het is een feit dat walnoten ook een zeer gezonde en rijke voedingsstof zijn voor de gezondheid van het hart en de stofwisseling. De voordelen van walnoten mogen hierbij niet over het hoofd worden gezien.

Walnoten zijn rijk aan eiwitten, omega-3-vetzuren, lecithine en vet. Een handvol walnoten weegt gemiddeld 28 gram, dat bevat 15.3 gram vet en 183 calorieën. Daarnaast bevat een handvol walnoten 12.5% van de benodigde dagelijkse hoeveelheid vitamine B6 in het lichaam. Walnoten bevatten ook veel thiamine en foliumzuur, evenals vitamine E. Met behulp van een handvol walnoten kun je aan je dagelijkse behoefte aan magnesium voldoen.

Van walnoten is bekend dat ze effectief zijn tegen prostaatkanker en een zeer gunstig effect hebben op het stoppen van de ontwikkeling van borstkanker. Walnoten verminderen het risico op deze kankers met 30-40%. Experimenten met 75.000 vrouwen die een week lang 2-3 keer per week een handvol walnoten aten, toonden een significante vermindering van de ontwikkeling van alvleesklierkanker.

De L-arginine in walnoten is goed voor de gezondheid van het cardiovasculaire systeem. Iemand die minstens 100 gram walnoten per dag consumeert, is beschermd tegen verschillende ziekten, waaronder de vorming van tumoren. Als u een gezonder cardiovasculair systeem wilt, moet u regelmatig walnoten eten.

Walnoten bevatten veel unieke en krachtige antioxidanten. Antioxidanten zijn heel gezond, omdat ze de strijd tegen vrije radicalen vergemakkelijken en zo de effecten van veroudering en leeftijdsgebonden hartproblemen verminderen. Dankzij hen worden gifstoffen uit het lichaam verdreven. Antioxidanten bestrijden vrije radicalen en houden het hart gezond.

Walnoten

Het toevoegen van walnoten aan uw dagelijkse menu zal u helpen uw gewicht onder controle te houden. Dus met hun hulp kun je je droomfiguur krijgen. Talrijke onderzoeken tonen aan dat het eten van walnoten zeer effectief is bij het voorkomen van obesitas en overgewicht. Een handvol walnoten bevat 2.5 gram onverzadigde omega-vetzuren, 3.4 gram eiwit en 2 gram vezels. Dit geeft een verzadigd gevoel.

De omega-3-oliën, vitamine E, foliumzuur en antioxidanten in walnoten hebben ook een gunstig effect op de hersenen. Ze helpen de hersenen ontwikkelen.

Bij diabetes type 2 verbetert het eten van walnoten de metabolische parameters.

Het slaaphormoon melatonine kan ook worden verkregen door walnoten te eten. Hoewel het lichaam alleen melatonine aanmaakt, zorgen een paar walnoten per dag voor een goede nachtrust. De biotine, of vitamine B7, in walnoten is zeer effectief in het versterken van haarwortels. Stimuleert de haargroei en vermindert haaruitval aanzienlijk.

Consumptie van walnoten tijdens de zwangerschap beschermt de baby tegen allergieën en verhoogt de weerstand van cellen tegen bacteriën, waardoor mogelijke problemen worden voorkomen. Dankzij onverzadigde vetzuren, kokosvezel en antioxidanten in walnoten wordt de bloeddruk gereguleerd en wordt stress voorkomen.

Bijwerkingen van het eten van walnoten

Heeft overmatige consumptie van walnoten negatieve effecten? Het antwoord is ja! Meer walnoten eten dan aanbevolen kan leiden tot overgewicht. Allergische reacties kunnen ook optreden na het eten van walnoten. Het hangt helemaal af van de structuur van het lichaam. Natuurlijk heeft het eten van walnoten geen extreme fatale gevolgen, maar volgens de structuur van elk organisme kan het bijwerkingen hebben.

Voedingsstoffen in 100 gram walnoten:

- Calorieën (kcal): 654;

- Totaal vet: 65 gram;

- Cholesterol: 0 mg;

- Natrium: 2 mg;

- Kalium: 441 mg;

- Koolhydraten: 14 gram;

- Voedingsvezels: 7 gram;

- Suiker: 2.6 gram;

- Eiwitten: 15 gram;

- Vitamine A: 20 IU;

- Vitamine C: 1.3 mg;

- Calcium: 98 mg;

- IJzer: 2.9 mg;

- Vitamine D: 0 mg;

- Pyridoxine: 0.5 mg;

- Vitamine B12: 0 mg;

-Magnesium: 158 mg.

Met walnoten kun je unieke zoete verleidingen bereiden zoals:

- walnoten cake;

- walnoten taart;

- walnoten snoepjes;

- baklava met walnoten.

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest