Bonapeti.nl»Bladeren van mierikswortel - alle voordelen en toepassingen

Bladeren van mierikswortel - alle voordelen en toepassingen

Galina IvanovaGalina Ivanova
Beginner
14
Yannick Wouters
Vertaald door
Yannick Wouters
De voordelen van de bladeren van mierikswortel

Mierikswortel kan gerust een traditionele plant worden genoemd, waarvan de geschiedenis enkele millennia teruggaat. Gezien de vele nuttige eigenschappen zijn de bladeren van mierikswortel tot op de dag van vandaag erg populair en worden ze niet alleen gebruikt bij het koken, maar ook in de volksgeneeskunde voor een aantal gezondheidsproblemen.

Dit komt door de vele nuttige eigenschappen van de plant, maar ook door de rijke samenstelling van de bladeren van mierikswortel, omdat ze verzadigd zijn met een aantal belangrijke vitamines, mineralen en sporenelementen.

De energetische waarde van 100 g van het product is:

- calorieën - 64 kcal;

- eiwitten - 9.4;

- vetten - 1.4;

- koolhydraten - 6.3.

Bladeren van mierikswortel - alle voordelen en toepassingen:

1. Ze helpen je sneller te genezen en ziekten te behandelen door het lichaam te verzadigen met een aantal waardevolle stoffen.

2. Ze activeren en normaliseren het spijsverteringsstelsel. Ze verhogen de eetlust, maar desalniettemin is de plant nuttig voor degenen die extra gewicht willen verliezen, omdat de afbraak ervan een grote hoeveelheid energie kost, dus de energiereserves die je hebt verkregen door het consumeren van de bladeren van mierikswortel zullen worden gebruikt voor hun verwerking.

3. Ze verstevigen de hartspier, verlagen de bloeddruk, helpen bij atherosclerose en andere hartziekten.

4. Ze zijn een natuurlijk antibioticum en helpen je lichaam infecties te bestrijden en voorkomen dat ze zich verder verspreiden.

Het gebruik van de bladeren van mierikswortel

5. Verlicht en verminder ontstekingen, zowel intern als extern.

6. Ze verlagen het cholesterol.

7. Ze helpen de lever te herstellen.

8. Ze verlagen het suikergehalte in het lichaam.

9. Verlicht hoofdpijn en kalmeer het zenuwstelsel en zijn ook een onmisbaar middel tegen slapeloosheid.

10. De bladeren van mierikswortel zijn goed voor de luchtwegen en worden vaak gebruikt als een volksremedie om hoest en keelpijn te verlichten.

Naast dit alles helpen ze het spijsverteringsstelsel te normaliseren en ook bladkompressen zijn een geweldige folk remedie tegen pigmentatie en huidontsteking. De plant is zeer caloriearm, dus je kunt hem gerust toevoegen aan salades, hoofdgerechten of soepen.

Er is ook aangetoond dat de bladeren van mierikswortel mannen met libido problemen helpen. Hiervoor wordt een tinctuur gebruikt, wat de meest voorkomende geneeswijze is. In de volksgeneeskunde worden niet alleen de bladeren, maar ook de wortel van de plant gebruikt, omdat beide delen van mierikswortel sterke genezende eigenschappen hebben.

Zoals je zelf kunt zien, wordt mierikswortel veel gebruikt, niet alleen in de keuken, maar ook in de volksgeneeskunde, en helpt het ons bij het omgaan met een aantal gezondheidsproblemen. Dit komt door de sterke genezende kracht en de rijke samenstelling.

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest