Bonapeti.nl»Waar is kardemom goed voor?

Waar is kardemom goed voor?

Paolina SyarovaPaolina Syarova
Beginner
30
Yannick Wouters
Vertaald door
Yannick Wouters
Kardemom

Kardemom behoort tot de gemberfamilie en bevat veel heilzame vitaminen en mineralen. Volgens de Ayurvedische geneeskunde is kardemom geschikt voor vele aandoeningen - van spijsverteringsproblemen tot depressies en infectieziekten.

Kardemom heeft antioxiderende, antivirale, antibacteriële, schimmelwerende, diuretische en ontstekingsremmende effecten. De specerij bevat cineole, dat een zeer aangename eucalyptische smaak geeft, pineen - dat de smaak van dennennaalden geeft, een citroen achtig aroma - een citrussmaak en linalool - een lelietje-van-dalensmaak.

Al sinds de oudheid werd het kruid gebruikt om de buikspieren te versterken en de galsappen te stimuleren. Volgens sommige bronnen werd het kruid in het oude Egypte gebruikt voor verschillende cosmetische zalven. Het werd vaak toegevoegd aan parfums en aromatische oliën, omdat het een sterke geur heeft.

Er wordt aangenomen dat kardemom de eetlust stimuleert en een hoge maagzuurgraad geneest.

Er wordt ook gezegd dat kardemom een specerij is die kankerpatiënten kan redden. Kardemom is buitengewoon smaakvol en bevordert de spijsvertering, blijkt uit verschillende onderzoeken. Verder helpt het het lichaam te ontgiften. Het is ook geschikt voor infecties van de urinewegen.

Voordelen van kardemom

Het wordt aanbevolen bij spierpijn. Regelmatig gebruik van het kruid kan hypertonie helpen - het verlaagt de bloeddruk. Niet alleen dit, maar kardemom voorkomt de vorming van bloedstolsels.

Het kruid heeft ook een positief effect op het zenuwstelsel - het elimineert spanning en stimuleert de hersenfunctie. Heel vaak worden de kruiden gebruikt om hoest, astma en bronchitis te genezen - het verwijdert slijm uit het lichaam.

Het kruid wordt ook regelmatig gebruikt om kiespijn te behandelen, het reinigt de mondholte en verfrist de adem. Er wordt aangenomen dat kardemom mensen die aan astma lijden alleen maar negatief kan beïnvloeden.

De smaakvolle specerij kan plaatselijk worden gebruikt - pureer de zaden en breng aan. Op deze manier kun je hoofdpijn verlichten. De remedie gemaakt van de zaden wordt gebruikt voor braken en kalmerende maaggassen.

In de culinaire wereld staat kardemom op de 3e plaats van de duurste specerijen ter wereld. Saffraan en vanille zijn de enigen die erop vooruitlopen.

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest