bonapeti.nl»Adviezen»Hoe bak je paddenstoelen in boter?

Hoe bak je paddenstoelen in boter?

Joel de Lange
Vertaald door
Joel de Lange

Gebakken champignons in boter zijn erg lekker en geschikt als bittergarnituur. Ze zijn geschikt als aperitief en als bijgerecht. Champignons in boter zijn een universeel gerecht en super snel klaar. Dit is hoe het werkt:

- De eerste stap bij het maken van champignons in boter is het bereiden van de champignons. Was ze of, als je dat liever hebt, schil ze en snijd ze in grote stukken. Als de paddenstoelen die je gebruikt vers zijn, kun je ook de stronken gebruiken, als ze niet vers zijn, gooi je de stronken weg;

- Het volgende wat je moet doen is boter smelten in een pan en de champignons erin doen. Breng ze op smaak met zoveel zout als je wilt. Daarna worden ze goed gemengd en gestoofd.

Bij het bakken moeten de paddenstoelen hun volume met de helft verminderen. Voeg vervolgens zwarte peper en paprikapoeder toe en roer. Laat de gebakken champignons 2-3 minuten op het vuur staan en serveer ze dan.

Bestrooi ze met verse dille. In de pan kun je naast de champignons ook knoflook toevoegen, waardoor ze nog meer smaak krijgen.

Meer informatie champignons bewaren, champignons bewaren en champignons drogen.

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest

Beoordeling

4
Totaal aantal stemmen: 1
50
41
30
20
10
Geef je beoordeling

Opmerkingen

Versturen