Bonapeti.nl»Adviezen»Hoe babycalamares schoon te maken?

Hoe babycalamares schoon te maken?

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Beginner
31417
Yannick Wouters
Vertaald door
Yannick Wouters
Hoe babycalamares schoon te maken?

Babycalamares zijn de kleine, schattige zeevruchten, die we het vaakst eten, gebakken en gerold in knapperig droog paneermeel.

Alleen al hun naam suggereert de miniatuurgrootte van deze kleine zeedieren, wat bij ons meteen het idee oproept dat calamares schoonmaken moeilijk en te veel werk is, evenals hun voorbereiding. U zult echter zien dat het helemaal niet moeilijk is en niet lang duurt.

Calamares worden beschouwd als babycalamares wanneer de calamares niet langer zijn dan 3 cm.

Vanwege hun kleine formaat en het feit dat ze sommige van hun organen nog niet goed hebben ontwikkeld, of omdat ze extreem klein zijn, hebben ze soms niet eens een speciale reiniging nodig, behalve de verplichte wasbeurt.

Maar om netjes te zijn en geen risico's te nemen, is het goed om de babycalamares te controleren en schoon te maken.

Hoe babycalamares schoon te maken

Scheid de buis van de tentakels. Vergelijkbaar met de manier waarop we grotere inktvissen schoonmaken, moeten we de binnenkant van de buis legen. Voor dit doel is het voor kleintjes voldoende om ze lichtjes van boven naar het gat te knijpen. Controleer met je vinger of er een transparant dun kraakbeen is - de ruggengraat en haal het eruit.

Zoals we al zeiden, kan het bij babycalamares bijna onzichtbaar of afwezig zijn en veel chef-koks nemen niet eens de moeite om het te zoeken en schoon te maken.

De tentakels zijn te klein en hebben daarom geen duidelijk gedefinieerde ogen en hoofd. Ze worden niet schoongemaakt, tenzij u een harde bal of reeds gevormde ogen opmerkt, die eenvoudigweg worden uitgesneden.

Babycalamares hoeven ook niet geschild te worden. Je hoeft ze alleen nog maar te wassen, zeven en drogen en ze zijn helemaal klaar om gepaneerd te worden of toegevoegd aan diverse zeevruchtengerechten.

Het is belangrijk om te weten dat het frituren van babycalamares 2-3 minuten duurt voordat ze volledig gebakken zijn.

Serveer de gepaneerde calamares met citroen en een glas koud bier of witte wijn.

Zie meer heerlijke recepten voor gevulde calamares.

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest

Beoordeling

3
Totaal aantal stemmen: 1
50
40
31
20
10
Geef je beoordeling

Opmerkingen

Versturen