Bonapeti.nl»Adviezen»Hoe snel een kip ontdooien?

Hoe snel een kip ontdooien?

Anika VoitAnika Voit
Beginner
46
Joel de Lange
Vertaald door
Joel de Lange
Hoe snel een kip ontdooien?

Deze situatie moet jou zijn overkomen: je begint iets met kip te koken, maar het blijkt dat je gisteravond bent vergeten het vlees uit de vriezer in de koelkast te leggen. In de volgende paragrafen bekijken we enkele manieren om kip snel te ontdooien.

Magnetron - de snelste manier is ongetwijfeld om de ontdooistand van uw magnetron te gebruiken om de kip binnen enkele minuten te ontdooien. De meeste magnetrons hebben de mogelijkheid om het gewicht van het vlees in te stellen en berekenen automatisch de aanbevolen tijd. Houd het proces goed in de gaten, want het kan snel gaan koken aan de randen.

De koudwatermethode - werkt goed, maar voor kleine stukjes vlees zoals filets, kipfilets, maar niet voor hele vogels en grote stukken vlees. Haal het vlees uit de verpakking en plaats het in een schone plastic zak met ritssluiting, waarbij u probeert de lucht niet uit de zak te verwijderen.

Dompel vervolgens de hele zak onder koud water in een kom en ververs het water regelmatig totdat het vlees zacht wordt. Voor ongeveer een halve kilo vlees heb je meestal tussen de 30 minuten en een uur nodig. Om het proces te versnellen, verdeelt u het vlees in kleinere stukjes zodra het voldoende gesmolten is.

Vlees bereiden zonder ontdooien - als u een hele kip heeft die snel geserveerd of gekookt moet worden, kunt u deze het beste bevroren bereiden.

Het is uiterst veilig om bevroren vlees te bereiden, maar dit duurt ongeveer 50% langer.

Gebruik gewoon een vleesthermometer om te bepalen wanneer het vlees een veilige interne temperatuur heeft bereikt.

Nadat u uw kip heeft ontdooid, kunt u een heerlijke gebraden kip, kipsteaks, gevulde kip of een klassieke kippensoep bereiden.

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest

Beoordeling

5
Totaal aantal stemmen: 1
51
40
30
20
10
Geef je beoordeling

Opmerkingen

Versturen