Bonapeti.nl»Hoe lang wordt een kip geroosterd?

Hoe lang wordt een kip geroosterd?

AdminAdmin
Beginner
58
Yannick Wouters
Vertaald door
Yannick Wouters
Gegrilde kip

Als u kip braadt, moet u weten hoe lang het duurt voordat de kip heel mals wordt en de huid geurig, goudbruin en krokant wordt.

De bereidheid van de geroosterde kip wordt bepaald door het vlees met een vork te doorboren. Als het uitlekkende sap helder is, betekent dit dat de kip helemaal gaar is.

Als het sap dat uit het vlees lekt rood is, moet de kip nog even gebraden worden.

Gekoeld, niet bevroren kip is geschikt om te braden. Als het bevroren is, kunt u het het beste ontdooien voordat u het in de oven plaatst.

Het braden van bevroren kip wordt niet aanbevolen, omdat het aan de buitenkant kan verbranden en niet goed kan bakken aan de binnenkant.

Kip braden

Voordat je de kip braadt, moet je hem goed wassen en daarna goed afvegen met een droge doek. Kip, die ongeveer een kilo weegt, wordt ongeveer 1 uur en 10 minuten geroosterd op 200°C.

Tien minuten voordat de kip volledig gebraden is zet je best de grillfunctie aan, zodat deze een smakelijk goudbruin krokant korstje kan vormen.

Om een heerlijke aromatische knapperige korst te krijgen, moet je de saus van het braden meerdere keren over de kip gieten en voordat het klaar is, vet het in met boter.

Als de geroosterde kip meer dan een kilo weegt, braad hem dan nog een kwartiertje langer en controleer voortdurend of hij gaar is.

U kunt kip roosteren in folie of in een speciale braadzak, door verschillende soorten groenten en kruiden toe te voegen.

In folie of in een zak voor het braden van kippenvlees, dat ongeveer een kilo weegt, braad je het ongeveer een uur op 190°C.

Aan het einde wordt de folie of braadzak opengemaakt, zodat er een heerlijk smeuïge korst ontstaat.

Gebakken kippenpoten

Als je kippenpoten braadt, zijn ze in ongeveer 30 minuten klaar bij 200°C in de oven. Bak ze 15 minuten aan elke kant.

Bak stukjes kip 20 minuten in de magnetron op maximaal vermogen en bak een hele kip 50 minuten op maximaal vermogen in de magnetron.

Wanneer kip in de magnetron wordt gebakken, kan het volume met ongeveer een kwart worden verminderd.

Als je iets met kip wilt koken, probeer dan enkele van onze zelfgemaakte recepten met kip: gevulde kip, kip fricassee of gegrilde kip.

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest