Bonapeti.nl»Hoe lang moet soep koken?

Hoe lang moet soep koken?

Iliana AngelovaIliana Angelova
Beginner
189
Yannick Wouters
Vertaald door
Yannick Wouters
Hoe lang soep koken

Soepen zijn een van de meest geprefereerde en populaire recepten voor een dagelijks menu. Ze zijn erg goed voor onze gezondheid en vereisen niet veel tijd of speciale culinaire vaardigheden.

Het gezondst zijn heldere soepen, die worden bereid uit groenten, kip, vis of eieren. Door de producten in de recepten voor soepen is dit type gerecht erg vullend.

De calorieën in groenten zijn laag, maar de vitamines zijn hoog en dat maakt ze gezond. Vooral die met wortelen, selderij, tomaten, spinazie en sperziebonen. Kippensoep is geschikt bij verkoudheid en vissoepen zijn verkoelend in de zomer.

Groentesoep - makkelijk en snel te bereiden

Aardappel soep
Foto: Sevdalina Irikova

Groentesoepen zijn populair en hebben de voorkeur van velen. Ze zijn het gemakkelijkst te koken en zijn geschikt voor elke beginner in de keuken. Er zijn oneindig veel variaties groentesoepen, die bereid worden van 20 minuten tot 1 uur, afhankelijk van de tijd dat de groente die het langst gekookt is gaar is.

De populaire soep van aardappelen, wortelen, paprika's, uien en tomaten is in ongeveer 20 minuten klaar. Alleen zo lang is nodig om de aardappelen en wortelen volledig te koken. Pompoen is ook in 20 minuten gaar en je kunt er pompoenroomsoep mee maken. Rode bieten hebben het langst nodig om te koken, ongeveer 40-50 minuten. Bietensoep is gezond omdat het een diuretisch effect heeft. Tomaten voor soep worden ongeveer 15 minuten gekookt om tomatensoep te bereiden. Broccolisoep kan sneller worden gekookt. Broccoli wordt slechts 5-7 minuten gekookt. Spinazie en veldzuring worden ongeveer 3-5 minuten gekookt nadat ze met kokend water zijn gegoten. Verse sperziebonen hebben 4-5 minuten nodig om te koken voor een sperziebonensoep en 5-7 minuten voor de diepvries.

Vleessoep

Kippensoep

Vleessoepen hebben de voorkeur omdat het vlees ze een andere smaak geeft, ze voedzaam maakt en de voedingsstoffen erin verhoogt. Vleessoepen worden ook bereid volgens de tijd die nodig is om het vlees erin te koken.

De bekendste is kippensoep. Het wordt relatief snel bereid, afhankelijk van de tijd die nodig is om de afzonderlijke delen van de kip te koken - drumsticks, ingewanden of de hele kip. De afzonderlijke porties van de kip worden ongeveer 30 minuten gekookt. De hele kip wordt 40-50 minuten gekookt.

Voor lamssoep wordt het lamsvlees 1.5-2 uur gekookt. Rundvlees is na ongeveer 1.5 uur gaar en konijnenvlees na 30-40 minuten.

Lamssoep

Als je kalkoensoep gaat maken dan wordt de kalkoen 1 uur gekookt en zo lang is ook nodig voor rundvlees. Varkensvlees wordt lang gekookt - ongeveer 2.5 uur. Ganzenvlees wordt soms 2 tot 3 uur gekookt.

Ondanks de langere kooktijd van vleessoep is het een integraal onderdeel van het dagmenu.

Vissoep

Vissoep - een genot om op vakantie te hebben. Op hete zomerdagen is er nauwelijks iets verleidelijker dan een geurige vissoep. Dit type soep kan worden bereid van elke soort vis en zonder beperkingen voor de andere producten - peulvruchten, groenten, zelfs wijn.

Vissoepen worden ook bereid zolang de vis erin kookt. Witte vissoep maak je in 40-50 minuten. Kabeljauwsoep is ook in 50 minuten gemaakt. Palingsoep is in ongeveer 60-70 minuten gemaakt en de populaire zalmsoep is in ongeveer 30 minuten gemaakt.

Een soep met een verscheidenheid aan zeevruchten heeft 30 minuten nodig om te bereiden.

Als je graag experimenteert met verschillende soorten soepen, raden we je aan deze te proberen:

- gehaktballensoep;

- champignonsoep;

- spinaziesoep;

- tomatensoep;

- konijnensoep;

- uien soep;

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest