Bonapeti.nl»Hoe lang moet het deeg rijzen?

Hoe lang moet het deeg rijzen?

Paolina SyarovaPaolina Syarova
Beginner
30
Joel de Lange
Vertaald door
Joel de Lange
Hoe lang moet deeg rijzen

Als je hebt besloten om iets met zelfgemaakt deeg te maken, moet je een paar dingen weten. Het eerste en belangrijkste is om de instructies voor het maken van het deeg precies te volgen zoals ze zijn, vooral als je het recept voor de eerste keer probeert.

Het is goed om het gewillig te doen en alle gedachten uit je hoofd te verwijderen dat het niet zal werken. Geloof me, het deeg zal met dit stappenplan perfect rijzen. Als je denkt dat het niet gaat gebeuren, waarom zou je dan in de eerste plaats beginnen? Als er gist in het deeg zit, kun je die in de pakjes het beste gebruiken. Bij het gebruik van droge gist gaat het vaak niet goed.

Begin met het toevoegen van de producten, die in recepten meestal zijn gerangschikt op volgorde waarin ze moeten worden toegevoegd. Meng het. Daarna is het tijd om het deeg te kneden. Dit deel is niet moeilijk, het vereist alleen wat meer geduld en verlangen. In het recept zelf staat soms hoe je moet kneden of wat je precies moet doen - niet ieder deeg is hetzelfde, namelijk.

Als je het deeg goed hebt gekneed, is het tijd om het te laten rijzen.

Deeg kneden

1. Houd er rekening mee dat om het volume te verhogen, de kamer warm moet zijn. Bovendien mag de temperatuur niet abrupt veranderen.

2. Het is goed om het deeg weer in een kom te plaatsen - indien mogelijk groter dan zijn grootte. Het deeg zal uitzetten. Dek de kom af met een handdoek of theedoek.

3. De tijd die je nodig hebt om het deeg te laten rijzen, hangt af van wat je hebt besloten te bereiden.

4. Het kan niet in uren of minuten worden bepaald - het hangt af van het recept dat u kiest.

5. Als je advies nodig hebt over wanneer het deeg is gerezen - het doel is om het volume minimaal te verdubbelen.

6. Een ander ding dat je laat zien dat het deeg klaar is, is wanneer er luchtbellen op het oppervlak verschijnen.

7. Als deze punten aanwezig zijn, kunt u het recept afmaken.

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest