Bonapeti.nl»Hoe lang wordt lamsvlees geroosterd?

Hoe lang wordt lamsvlees geroosterd?

Jozlyam KadirovaJozlyam Kadirova
Beginner
112
Yannick Wouters
Vertaald door
Yannick Wouters
Gebraden lam

Het lekkerste geroosterde lamsvlees wordt verkregen wanneer lamsvlees langdurig wordt geroosterd op een lage temperatuur (ongeveer 170°C), deze tijd wordt bepaald door de grootte van het stuk vlees en het vet inhoud erin.

Volgens de gewoonten voor lamsvlees voor Pasen en lamsvlees voor St. George's Day, kan het in zijn geheel worden geroosterd - dwz; het lamsvlees moet zeer goed schoongemaakt, op smaak gebracht en de hele dag geroosterd worden op een zeer lage temperatuur.

Maar als liefhebbers van lamsvlees weten we dat we het in porties kunnen braden (dit wordt ook aanbevolen door meesterkoks, die beweren dat lamsvlees zo gelijkmatig wordt geroosterd).

Om lamsvlees in je mond te laten smelten, wikkel je het vlees in folie en braad je het 1 uur, en braad je het dan nog minstens 30 minuten (dit is natuurlijk voor een klein deel van het lamsvlees - lamsschouder of lamsbout).

Rauw lamsvlees

Belangrijk! Voor een lamsschouder van 1.2-1.5 kg duurt het ongeveer 2.5 uur om een perfect krokant vel te krijgen.

Wees voorzichtig bij het kiezen van lamsvlees. Het moet zijn traditionele roze-rode kleur en een specifieke geur hebben. Komt het vlees niet overeen met deze omschrijving, kies dan voor vlees van een andere plaats.

Koop geen geïmporteerd lamsvlees. Geïmporteerd vlees wordt diepgevroren om langer houdbaar te zijn.

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest