Bonapeti.nl»Hoe wordt slagroom gemaakt?

Hoe wordt slagroom gemaakt?

Paolina SyarovaPaolina Syarova
Beginner
30
Yannick Wouters
Vertaald door
Yannick Wouters
Koffie met slagroom

Slagroom is een luchtige room. We kunnen thuis slagroom maken met plantaardige of vloeibare zuivelroom. Van zure room kun je geen slagroom maken, want als je het klopt krijg je een ander soort room, die vloeibaarder en smeuïger is.

Je vindt er veel informatie voor en tegen plantaardige room. Omdat het plantaardig is, is het logischerwijs gemaakt van plantaardige producten, niet van melk. Er zijn twee soorten: zoete room en kookroom. Het is geweldig voor het bereiden van verschillende crèmes en cakes. Vloeibare zuivelroom kan op plantaardige basis, zoete room of kookroom zijn.

De technologie om de zogenaamde slagroom te verkrijgen is vrij eenvoudig. Het is goed om een ​​mixer te gebruiken - met de hand kloppen is niet onmogelijk, maar het is moeilijk en als je niet genoeg training hebt, werkt het misschien niet goed.

Je hebt vloeibare room, zoete room of vloeibare dierlijke room nodig. Als je een kookroom hebt gekocht, voeg dan al kloppend poedersuiker toe, zodat het een zoete smaak krijgt. Je kunt een beetje suiker aan de zoete room toevoegen, maar heel weinig - het doel is om het gemakkelijker te mixen.

De technologie is de volgende - giet de vloeibare room in een kom die diep genoeg is (zodat je niet je hele keuken een puinhoop maakt), voeg suiker toe als je besluit dat het nodig is. Zet de mixer aan op gemiddelde snelheid en begin te kloppen. De room is klaar als, na het verwijderen van de mixer, de consistentie in de kom niet vloeibaar is, maar steviger blijft en lijkt op donzige sneeuw.

Taart met slagroom en fruit

Slagroom wordt enkele dagen in de koelkast bewaard, maar laat het niet te lang staan, want het is een product met een korte houdbaarheid, zeker als het van dierlijke oorsprong is. Het is geschikt voor vele soorten taarten en gebak en het is een heerlijke aanvulling op cappuccino of koffie. Als je een beetje kaneel op de room strooit, worden de drankjes nog aromatischer.

Met room kun je creme brulee, creme caramel, eclairs en chocoladetaart maken.

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest