Bonapeti.nl»Adviezen»Is watermeloen toegestaan bij gastritis?

Is watermeloen toegestaan bij gastritis?

Teodora MeshterovaTeodora Meshterova
Beginner
19109
Yannick Wouters
Vertaald door
Yannick Wouters
Is watermeloen toegestaan bij gastritis?

Als u gastritis heeft, moet u heel voorzichtig zijn met wat u eet. Zoals bij elke ziekte is het noodzakelijk om een speciaal dieet voor gastritis te volgen, inclusief voedingsmiddelen die het ontstoken maagslijmvlies niet verder irriteren.

Of het echter mogelijk is om watermeloen te eten als we gastritis hebben, zullen we nu proberen uit te zoeken.

Watermeloen en gastritis

We weten dat watermeloen erg lekker en sappig is. Op het eerste gezicht is er niets alarmerends merkbaar aan de smaakkwaliteiten en eigenschappen. Over het algemeen is het eten van watermeloen niet schadelijk als we gastritis hebben.

Wanneer je watermeloen consumeert voor gastritis, moet je weten welke hoeveelheid niet schadelijk is. Watermeloen bevat vezels en zuren die de maagwand kunnen irriteren.

Omdat gastritis een ziekte is waarbij verschillende orgaanpathogenen betrokken zijn, moet u precies weten wat voor soort ziekte u heeft en hoeveel zoutzuur er in uw maag zit. Als de zuurgraad in de maag hoog is, betekent dit dat je hyperzure gastritis hebt, dus de hoge pH-waarde is een van de redenen waarom iemand met gastritis geen watermeloen mag consumeren.

Er zijn manieren om toch kleine hoeveelheden watermeloen te eten als je gastritis hebt - consumeer geen watermeloen op een lege maag.

Het beste is om na de maaltijd wat watermeloen als dessert te eten, omdat watermeloen de eigenschap heeft de hoeveelheid maagsap te verhogen en daarmee de zuurgraad te verhogen.

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest

Beoordeling

3
Totaal aantal stemmen: 1
50
40
31
20
10
Geef je beoordeling

Opmerkingen

Versturen