Bonapeti.nl»Adviezen»Hoe gemakkelijk bieten schillen?

Hoe gemakkelijk bieten schillen?

Joel de Lange
Vertaald door
Joel de Lange
Hoe gemakkelijk bieten schillen?

Elke kok heeft haar eigen recept voor het koken van rode biet voor verschillende gerechten en voorgerechten, maar meestal maken ze allemaal de rode biet op dezelfde manier schoon.

Op dit moment is er een verscheidenheid aan verschillende gebruiksvoorwerpen voor het schoonmaken en schillen van bieten, aardappelen en andere groenten.

Wanneer het nodig is meerdere producten van dit type te schillen, is het noodzakelijk deze eerst te sorteren op vorm, kleur en maat. Alleen gezonde wortelgewassen worden geselecteerd. Laat ze vóór het pellen 10-15 minuten weken, zeef ze en verwijder de bladeren.

Het is wenselijk om ze allemaal afzonderlijk met een borstel schoon te maken. Het schillen gebeurt handmatig en de makkelijkste optie is met een aardappelschiller, maar indien nodig kunnen ze ook handmatig geschild worden met een mes.

Om veel gerechten te bereiden, wordt aanbevolen om de bieten in hun geheel te koken, ongeschild, maar goed gewassen met een borstel onder stromend water.

Nadat ze gekookt zijn, laat de schil veel gemakkelijker los en blijven alle voedingsstoffen behouden.

De bieten worden in verschillende vormen gesneden, afhankelijk van het gerecht dat wordt bereid. Voor bietensalade worden de bieten in reepjes gesneden, voor garnering - in cirkels of blokjes, voor soepen of borsjt worden ze in partjes gesneden.

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest

Beoordeling

3
Totaal aantal stemmen: 1
50
40
31
20
10
Geef je beoordeling

Opmerkingen

Versturen