Bonapeti.nl»Adviezen»Hoe makreel schoonmaken?

Hoe makreel schoonmaken?

MarianeMariane
Beginner
197
Joel de Lange
Vertaald door
Joel de Lange
Hoe makreel schoonmaken?

Makreel is een van de meest geconsumeerde vissen ter wereld. Zoals de meeste vissen moeten we de makreel eerst schoonmaken voordat we deze in de oven met tomatensaus koken of gegrilde makreel maken.

Vis schoonmaken is niet alleen vervelend maar ook onaangenaam. De meeste viswinkels bieden al aan om de vis die je koopt voor je schoon te maken, maar als je niet zoveel geluk hebt, moet je de handen uit de mouwen steken en er zelf mee aan de slag gaan.

Makreel wordt schoongemaakt zoals andere vissoorten. Verwijder eerst met een scherp mes de vinnen en daarna moeten de schubben worden afgeschraapt. Het goede nieuws voor foodies is dat makreel geen schubben heeft en daarom is het een favoriet van de meeste koks.

Nadat u de buitenkant van de vis grondig heeft afgespoeld, verwijdert u de ingewanden van de makreel. Draai de vis op zijn rug en onderzoek de onderbuik. Aan de basis van de staart bevindt zich een kleine opening waarin je het mes moet steken en een ondiepe incisie moet maken langs de lengte van het lichaam tot aan het hoofd.

De ingewanden worden onthuld, die zorgvuldig worden verwijderd, waarbij bijzondere aandacht wordt besteed aan de galblaas, die niet kapot mag gaan omdat deze een vreselijk bittere smaak aan het vlees geeft.

Je moet de vis van binnen en van buiten grondig afspoelen. Je kunt nu het volgende maken:

- makreel met tomatensaus;

- gebakken makreel;

- of makreel met rijst.

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest

Beoordeling

3
Totaal aantal stemmen: 1
50
40
31
20
10
Geef je beoordeling

Opmerkingen

Versturen