Bonapeti.nl»Tips voor het schoonmaken en koken van slakken

Tips voor het schoonmaken en koken van slakken

Paolina SyarovaPaolina Syarova
Beginner
30
Yannick Wouters
Vertaald door
Yannick Wouters
Heerlijke slakken

Slakken zijn een delicatesse over de hele wereld. Het voorbereiden voordat ze klaar zijn om te eten duurt lang, maar het eindresultaat is geweldig.

Deze weekdieren voeden zich niet met alles - ze eten alleen een bepaalde grassoort. Ze worden verzameld na regen, in het vroege voorjaar - van begin april tot half mei. Als je de slakken eenmaal hebt verzameld, moet je ze goed schoonmaken.

Doe ze in een bak met water, het water moet ze bedekken en de bak moet een deksel hebben, zodat de slakken er niet uit kruipen. Laat ze minimaal 4-5 uur staan. Deze procedure wordt gedaan om het slijm dat de slakken hebben te verwijderen en om ze te reinigen van het voedsel dat ze hebben gegeten.

Na die tijd moet je ze goed afspoelen, in een pan met koud water doen en dan op het vuur zetten. Laat het water koken en kook ze vervolgens voor ongeveer 2 uur.

Slakkenvlees is taai en moeilijk te verteren. Aan het water kun je een snufje zout, zwarte peper en laurier toevoegen. Als de slakken gaar zijn, haal ze dan uit de pot, was ze met koud water en laat ze uitlekken.

Gekookte slakken

Je kunt de gekoelde slakken uit hun schelp halen met een vork of spies - als ze goed gaar zijn, zijn ze heel gemakkelijk uit de schelp te halen. Aan de achterkant van de slak zit een zwarte streep, die moet worden doorgeknipt en wordt weggegooid.

Maak alle slakken schoon en spoel ze nogmaals af. Nu zijn ze schoongemaakt en kun je ze bereiden zoals je wilt. Gepaneerde slakken worden buitengewoon smakelijk.

Je hebt 1-2 eieren nodig (afhankelijk van de hoeveelheid slakken) en bloem. Doop de slak eerst in het ei, dan in de bloem, dan weer in het ei en bak ze in verhit vet.

Een andere manier om slakken te bereiden is in de vorm van een salade. Je hebt mosterd, azijn, olijfolie, zwarte peper, zout, peterselie nodig. Maak een saus van de vermelde ingrediënten, de peterselie moet fijngehakt zijn en giet het dan over de reeds gekookte en schoongemaakte slakken.

Hier zijn enkele suggesties voor recepten met slakken.

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest