Bonapeti.nl»Waar zijn kweeperen goed voor?

Waar zijn kweeperen goed voor?

Nina NordNina Nord
Beginner
21
Yannick Wouters
Vertaald door
Yannick Wouters
Дюли в щайга

De smakelijke en gezonde kweepeer is in zijn rauwe vorm niet alleen niet licht verteerbaar, het is zelfs schadelijk voor de maag. Maar gekookte of geroosterde kweeperen zijn heerlijk en geliefd bij veel mensen.

Kweepeer marmelade heeft veel geneeskrachtige eigenschappen, naast dat het perfect is voor pannenkoeken. Het wordt aanbevolen voor spijsverteringsstoornissen, die van inflammatoire aard zijn.

Kweepeerzaden zijn erg gezond, omdat ze biologisch actieve stoffen bevatten. Ze bevatten veel fructose, glucose, pectineverbindingen, kalium, calcium, ijzer, fosfor, koper.

Kweeperen bevatten provitamine A, evenals vitamine C, E, B1, B2, B6, PP. Kweepeer wordt niet aanbevolen voor constipatie, pleuritis, maar ook voor mensen die zingen, omdat het in grote hoeveelheden een slecht effect heeft op de stembanden.

Kweeperencompote en gekookte kweeperen waaraan honing en appelciderazijn zijn toegevoegd verbeteren de spijsvertering. Het hoge gehalte aan pectineverbindingen in kweeperen verbetert de conditie van maagontstekingen en spijsverteringsstoornissen.

Пресни дюли

Geroosterde en gekookte kweeperen worden gebruikt als anti-emeticum. Het sap van rijpe kweeperen is een antiseptisch middel. De consumptie ervan is gunstig voor iedereen die lijdt aan aandoeningen van de luchtwegen.

Kweeperen zijn goed voor voor blaasontsteking. Door de nuttige macro- en micro-elementen in kweeperen hebben deze vruchten een goed effect op de stemming en verdrijven ze sombere gedachten.

Astmatische aanvallen kunnen worden verminderd als een afkooksel van kweepeer bladeren wordt gedronken. Maar daarvoor is het goed om de mening van een arts te horen.

Tien kweepeer bladeren worden aan één theekop kokend water toegevoegd en een kwartier gekookt in een waterbad. Drink drie keer per dag twee eetlepels voor de maaltijd.

Een afkooksel van kweepeerzaden helpt bij gastritis. Tien gram zaden worden aan warm water toegevoegd en gedurende vijf minuten geroerd. De zaden mogen niet vermalen worden, omdat dan de giftige stof amygdaline vrijkomt, die de kweepeer zijn licht bittere amandelsmaak geeft.

Het afkooksel wordt gefilterd en een eetlepel wordt vier keer per dag gedronken, een half uur na de maaltijd. Dit afkooksel is ook erg goed bij brandwonden en huidirritaties. De getroffen gebieden worden gedurende de dag minstens tien keer besmeurd met het afkooksel.

Lees meer over het maken van kweeperenthee, hoe kweeperen te drogen en kweeperen te bewaren.

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest