Bonapeti.nl»Hoe eet je bananen?

Hoe eet je bananen?

Yannick Wouters
Vertaald door
Yannick Wouters
Hoe eet je bananen?

De banaan is een van de oudste cultuurplanten. Het thuisland wordt beschouwd als de Maleisische archipel, waar de bevolking het gebruikte als voedsel ter aanvulling van het visdieet. De naam banaan komt van het Arabische woord banan, wat vinger betekent. In het verleden werd het vanwege zijn smaak paradijsvijg genoemd.

Naast een uitstekende smaak zijn bananen ook extreem rijk aan nuttige stoffen. Ze voorzien het lichaam van kalium, vitamine B6, vitamine C, vitamine A, mangaan, foliumzuur en zijn een goede bron van vezels. Ze bevatten ook, zij het in kleinere hoeveelheden, calcium, magnesium, zink, koper, ijzer, vitamine E en selenium.

En aangezien de 3e woensdag van april Bananendag is in de VS, is het niet meer dan passend dat we wat meer voordelen van bananen vieren. Ze verbeteren de functies van het spijsverteringskanaal, omdat ze de groei van nuttige bacteriën stimuleren. Ze zijn rijk aan koolhydraten, die een verzadigd gevoel geven en het lichaam van energie voorzien.

Het eten van bananen kan het gezichtsvermogen verbeteren, constipatie voorkomen en het risico op een beroerte verminderen. Ze hebben gunstige effecten op aandoeningen zoals diabetes type 2, ochtendmisselijkheid, kwaadaardige nierziekte en osteoporose.

Ook kan deze vrucht depressies voorkomen, omdat het tryptofaan bevat, dat het lichaam omzet in serotonine, dat op zijn beurt verantwoordelijk is voor een goed humeur.

Het blijkt echter dat mensen niet weten hoe ze een banaan op de juiste manier moeten consumeren. Volgens studies gooit ongeveer 90% van degenen die bananen eten het meest heilzame ingrediënt weg. De draden die zich tussen de schil en de vrucht zelf bevinden, worden vaatbundels genoemd.

Correct eten van bananen

Via de strengen van de banaan bewegen nuttige stoffen zich naar de kern van de vrucht. Ze zijn geur- en smaakloos en hierdoor halen veel mensen ze eruit als ze gegeten worden, maar op deze manier gaan de meeste vitamines, mineralen en vezels verloren.

Voedingsdeskundigen adviseren dat deze snaren samen met de bananenfruit moeten worden geconsumeerd voor het beste gezondheidseffect op het lichaam.

Een interessant feit is dat netten, touwen en textielvezels worden gemaakt van de draden van sommige soorten bananen, zoals abaca.

Er zijn ongeveer 70 soorten bananen en ongeveer 1500 soorten, maar alleen het dessert type is eetbaar. Bananenschil heeft ook ontzettend veel voordelen.

De vrucht wordt ook gekweekt voor voer en als sierplant. In sommige landen wordt bananenwijn en bier geproduceerd.

En in ons land van eer zijn pannenkoekjes met banaan, die je kunt bereiden voor een heerlijk ontbijt voor het hele gezin. We weten dat bananencakes ook jouw favorieten zijn.

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest

Beoordeling

5
51
40
30
20
10
Geef je beoordeling

Opmerkingen

Versturen