Bonapeti.nl»Hoe maak je de perfecte biscuitgebak?

Hoe maak je de perfecte biscuitgebak?

Joel de Lange
Vertaald door
Joel de Lange
Biscuitgebak

De kern van elk goed gebakje is de vochtige, lichte en luchtige biscuittaart. Hoe helder en mooi de bovenkant ook is versierd, een droog of niet goed gebakken biscuitgebak kan elk meesterwerk van gebak bederven.

Gelukkig is het maken van het perfecte cakebeslag ontzettend eenvoudig, zolang je je maar aan het recept houdt en de juiste maat vormen gebruikt. Ongeveer is een mengsel van 3 eieren voldoende voor een vierkante vorm met een zijde van 18 cm of een ronde vorm met een diameter van 23 cm, een mengsel van 4 eieren is voldoende voor een bakvorm met een zijde van 20 cm.

Elk traditioneel cakebeslag kan heel gemakkelijk worden ingevroren en ontdooid. Het biscuitgebak wordt ingevroren zonder de versieringen of vulling en is maximaal 3 maanden houdbaar.

De vulling kan worden gemaakt van vers of ingeblikt fruit. U hoeft de calorieën van de cake niet te verhogen met grote hoeveelheden room als u op dieet bent. Gezeefde yoghurt en kwark bevatten weinig vet en zijn gemakkelijk te verwerken. Aan de andere kant is pure botercrème een prachtige garnering als er niet-fruitige smaken zoals koffie aan worden toegevoegd.

Kies decoraties die een afgewerkte look geven: gemalen of hele noten, gekonfijt gedroogd fruit of chocoladekrullen en -crèmes.

Sponsgebakjes, die als dessert of op zichzelf kunnen worden geserveerd, zijn zeer bederfelijk, dus eet ze onmiddellijk nadat je ze hebt gemaakt.

Het perfecte biscuitgebak

Taartbodem

De biscuitvorm voorbereiden

Gebruik indien mogelijk een cakevorm met een verwijderbare bodem. Zo wordt de luchtige biscuit verwijderd zonder deze te beschadigen. Om de cakevorm klaar te maken, vet u deze licht in. De boter zorgt ervoor dat het deeg blijft plakken. Ronde mallen zijn niet bekleed, maar in mallen met een andere vorm wordt perkament op de bodem geplaatst, dat ook met olie wordt ingevet. Neem 1 eetlepel. bloem en poedersuiker, meng ze, giet het mengsel in de vorm en schud het zodat de hele bodem bedekt is. Verwijder het overtollige. Met de suiker blijft het deeg aan de vorm kleven terwijl het langs de zijkanten omhoog komt.

Plat biscuitoppervlak

Om na het bakken een vlak oppervlak te garanderen, maakt u de bovenkant plat en maakt u een kleine inkeping in het midden. Terwijl het rijst, zal het deeg de inkeping vullen.

Het biscuitgebak afkoelen

Laat het luchtig gebakken biscuit 5 minuten afkoelen in de vorm en verwijder de bodem. Laat het afkoelen op een rooster. Voordat u het uitspreidt, verwijdert u het perkamentpapier voorzichtig van de onderkant.

Verrassing, verrassing!

Maak een verrassing door de cakevorm horizontaal in tweeën te snijden. Snij één helft ongeveer 2, 5 cm van de bodem en zijkanten uit. Vul het midden met slagroom en bessen en bedek met de andere helft van het biscuitgebak. Leg er glazuur op. Verkruimel het uitgesneden deel, meng het met room en fruit en vries het in – weer een heerlijk gebakje.

Glazuren en biscuitvullingen

Verse fruitcakes zijn het lekkerst als ze worden gegarneerd met slagroom, maar gearomatiseerde cakes zoals chocolade of walnoot zijn geweldig met boterglazuur of extra gearomatiseerde botercrème. Het glazuur geeft de taart een laatste glans.

Sponge cake maken

Boterglazuur

Benodigde producten: 50 g boter, 100 g gezeefde poedersuiker, 1 losgeklopt eigeel

Bereidingswijze: Klop de boter en de suiker in een kom schuimig en voeg langzaam de eidooier toe om een hard glazuur te krijgen.

Varianten

Voeg de fijngeraspte schil van 1 citroen of sinaasappel toe

Voeg 1 eetlepel gehakte walnoten toe

Voeg 25 g gesmolten chocolade toe aan het glazuur door te kloppen

Doe 1 theelepel cacao en 1 theelepel opgelost Nescafé.

Decoratie en het in elkaar zetten van de biscuit

Voor alle soorten taarten wordt de afgekoelde biscuit verdeeld in twee of drie lagen. Dit gebeurt op een harde ondergrond met een broodmes horizontaal gehouden.

De biscuits worden aan elkaar geplakt met een vulling naar keuze. Vul voor de fruittaartjes het midden van elke laag met fruit en spuit crème rond de rand.

Als elke laag met room- of boterglazuur moet worden uitgesmeerd, gebruik dan een plat mes en spreid de vulling zo uit dat 1, 5 cm van de rand vrij blijft. Dit wordt gedaan omdat wanneer er een biscuitgebak bovenop wordt gelegd, de vulling eruit komt.

Maak met een plat mes patronen op de taart als deze volledig bedekt is met glazuur of crème. Rond de wanden van de taart kun je geroosterde noten of chocoladekrullen aanbrengen.

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest

Beoordeling

5
51
40
30
20
10
Geef je beoordeling

Opmerkingen

Versturen