Bonapeti.nl»De nuttige eigenschappen van kaneel

De nuttige eigenschappen van kaneel

Paolina SyarovaPaolina Syarova
Beginner
30
Jouke Bottema
Vertaald door
Jouke Bottema
De nuttige eigenschappen van kaneel

Kaneel is een populaire specerij voor gebak met een sterk aroma. Het blijkt dat kaneel, naast zijn kwaliteiten tijdens het koken ook nuttige eigenschappen heeft voor ons lichaam. Deze gunstige eigenschappen kunnen natuurlijk niet volledig worden benut als we een gebakje met kaneel eten, dat ook suiker bevat.

Om alle nuttige eigenschappen van deze specerij te kunnen benutten, is het nodig om bijvoorbeeld elke dag een snufje kaneel aan een glas sap toe te voegen. Denk niet dat je iets onaangenaams zult voelen of dat het sap een speciale smaak zal krijgen. Een klein snufje zal de smaak van wat je eet of drinkt niet veranderen, maar het zal wel de gezonde eigenschappen die kaneel bevat aan je lichaam toevoegen.

Als je van de smaak houdt, kun je eraan wennen om elke ochtend te ontbijten met een sneetje brood besmeerd met honing en bestrooid met kaneel. Een combinatie van beide kan helpen bij verschillende hartproblemen. Op de lange termijn zorgt het er voor dat je je cholesterol verlaagt tot een normaal niveau en de kans op een hartaanval aanzienlijk wordt verkleind. De combinatie van honing en kaneel helpt de hartspier te versterken en gezonder te worden.

Andere eigenschappen van kaneel zijn gerelateerd aan het spijsverteringsselsel: het heeft een diuretisch effect, het helpt ook bij lever- en nierproblemen, versterkt de zenuwen en zorgt voor een goed humeur. Het wordt vaak gebruikt om verkoudheid te boven te komen, maar bij een hoge temperatuur wordt het vermeden.

Honing met kaneel

Kaneel kan een positief effect hebben op mensen die lijden aan diabetes type 2. Ongeacht de goede eigenschappen van de specerij is het wel goed om eerst je arts te raadplegen omdat elk geval individueel is. Hetzelfde advies kan aan zwangere vrouwen worden gegeven – kaneel in grotere hoeveelheden heeft de eigenschap dat het de baarmoeder stimuleert.

Deze aromatische specerij kan zelfs helpen bij gewichtsproblemen – je hebt een glas heet water, honing en kaneel nodig, waarbij honing twee keer zoveel is als kaneel (1 theelepel kaneel op 2 theelepels honing). Je moet de kaneel aan het water toevoegen, dan 30 minuten wachten en de honing toevoegen. Zet de thee in de koelkast en drink de volgende ochtend de helft van de hoeveelheid vóór het ontbijt. Het andere deel van de thee wordt 's avonds gedronken - vlak voor het slapen gaan.

Als je van de smaak van kaneel houdt, raden we je aan onze recepten te proberen voor:

- kaneelrolletjes;

- gluhwein met kaneel;

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest