Bonapeti.nl»Adviezen»Hoeveel bakpoeder zit er in een sponscake?

Hoeveel bakpoeder zit er in een sponscake?

Viktoria NeikovaViktoria Neikova
Beginner
448
Yannick Wouters
Vertaald door
Yannick Wouters
Hoeveel bakpoeder zit er in een sponscake?

Iedereen heeft wel eens kennis gemaakt met het culinaire ingrediënt bakpoeder - het magische middel dat een aantal heerlijke gerechten aanvult. Het is nauwelijks mogelijk om de perfecte bakproducten te krijgen zonder de toevoeging van bakpoeder, dat zorgt voor het luchtige uiterlijk van uw favoriete bakproducten.

Bakpoeder is een poeder met een kenmerkende witte kleur. De belangrijkste functie is om het volume van het deeg te vergroten. Dit effect wordt bereikt dankzij de koolstofdioxidebellen die zich in het deeg beginnen te vormen.

Deze vorming vindt plaats door de samenstelling van bakpoeder - citroenzuur en zuiveringszout. De interactie tussen de twee stoffen produceert de bubbels die volume geven aan je favoriete sponscake, brood, koekjes of andere gebakken goederen.

Gewoonlijk wordt bakpoeder geassocieerd met een recept voor sponscake. Om een ​​​​volumineuze en donzige cake te krijgen, moet je de nodige hoeveelheid bakpoeder krijgen. Hoeveel bakpoeder zit er in een sponscake - lees verder om erachter te komen:

Hoeveel bakpoeder moet je toevoegen aan een sponscake?

Om er zeker van te zijn dat u een heerlijk en luchtig beleg krijgt, is het noodzakelijk om de verhouding van 1 kg bloem tot 30-40 g bakpoeder te volgen. Deze hoeveelheid kan variëren afhankelijk van het type product dat wordt gebruikt, maar zal rond de aangegeven waarden liggen.

Het is ook geaccepteerd om 1 theelepel bakpoeder toe te voegen aan 1 kopje bloem. Dit betekent dat voor een hoeveelheid van 500 g meel 15 g bakpoeder moet worden toegevoegd. Als u deze hoeveelheden in acht neemt, heeft u een grote kans om heerlijk en luchtig gebak te bereiden.

Bekijk enkele ideeën voor:

- appel sponscake;

- zebra sponscake;

- marmeren sponscake;

- vanille sponscake.

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest

Beoordeling

5
Totaal aantal stemmen: 1
51
40
30
20
10
Geef je beoordeling

Opmerkingen

Versturen