bonapeti.nl»Hoeveel belangrijke voedselallergenen zijn er?

Hoeveel belangrijke voedselallergenen zijn er?

Yannick Wouters
Vertaald door
Yannick Wouters
Hoeveel belangrijke voedselallergenen zijn er?

Een allergische reactie wordt gedefinieerd als wanneer het lichaam op een overgevoelige manier reageert op een specifiek antigeen, dat niet alleen wordt geïdentificeerd door het immuunsysteem, maar ook een immuunrespons uitlokt.

Sommige mensen ervaren allergische reacties, niet alleen van cosmetische producten, pollen, stof, maar ook van voedselproducten. Deze allergische reacties zijn enkele van de meest voorkomende.

De allergenen die het vaakst problemen veroorzaken zijn:

Melk

De heersende allergie is die voor melk. Lactose-intolerantie treedt op wanneer het lichaam een ​​lage hoeveelheid of volledig gebrek heeft aan het enzym lactase, dat lactose afbreekt. Veel voorkomende symptomen zijn buikpijn, gasvorming en diarree.

Bovendien hebben sommige mensen een intolerantie voor de eiwitten in melk, wat leidt tot bronchospasme, zwelling, koorts, lage bloeddruk en andere problemen.

Eieren zijn een allergeen

Eieren

Eieren zijn een allergeen omdat ze zijn samengesteld uit verschillende eiwitten. Sommige hiervan kunnen krachtige allergenen zijn. In sommige gevallen zijn er ook allergieën voor het eigeel. De allergische reactie manifesteert zich meestal als astma, allergische rhinitis, dermatitis en andere.

Noten

Notenallergieën komen heel vaak voor. Sommige mensen kunnen een allergische reactie krijgen door slechts 2 tot 3 pinda's te eten. Er wordt verondersteld dat deze reactie wordt geactiveerd wanneer eiwitten van het immuunsysteem binden met die in pinda's.

Chocolade

Chocola

Dit is ongetwijfeld de meest ongewenste allergie. Naast de cacao als allergeen kunnen ook de verschillende voedingsadditieven zoals melk, soja, eieren, hazelnoot- of pindapoeder een allergische reactie uitlokken. Allergische symptomen voor chocolade omvatten irritatie en astma.

Kruiden

Specerijen zijn vooral bij kinderen een typisch allergeen. Een studie heeft aangetoond dat ongeveer 50% van alle kinderen allergische reacties ervaart op paprika, komijn, dille, sesam, kaneel, koriander, mosterd en andere. Natuurlijk is een gerecht een stuk lekkerder met kruiden maar we moeten goed in het achterhoofd houden welke en hoeveel we moeten gebruiken als er allergische mensen in huis zijn. Een slimme truc is om sommige van de allergene kruiden door andere te vervangen terwijl de smaak net zo verleidelijk blijft.

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest