Bonapeti.nl»Adviezen»Hoe erwten in te vriezen en te ontdooien?

Hoe erwten in te vriezen en te ontdooien?

Anika VoitAnika Voit
Beginner
46
Yannick Wouters
Vertaald door
Yannick Wouters
Hoe erwten in te vriezen en te ontdooien?

Erwten (Pisum sativum) zijn een plant uit de peulvruchtenfamilie (Fabaceae). Ze worden gekweekt als een gewas en worden gebruikt voor het levensonderhoud over de hele wereld. Behalve dat ze lekker zijn, hebben ze een universele toepassing en last but not least zijn ze erg gezond. Erwten zijn een uitstekende bron van ijzer en vitamine C, rijk aan eiwitten, ijzer en onoplosbare vezels.

Als je weet hoe je erwten op de juiste manier kunt invriezen en ontdooien, behouden ze bijna al hun voordelen en natuurlijke smaak. Als gevolg hiervan zal uw gerecht niet verschillen van dat gekookt met verse.

En als je diepgevroren erwten in de vriezer hebt liggen, kun je je gezin snel en gemakkelijk verwennen met een klassieke erwtenstoofpot, voedzame rijst met groenten of soep voor de baby.

Voordat u overgaat tot het invriezen van erwten, is het belangrijk om ze goed van de peulen te halen en vervolgens de ongeschikte erwten te verwijderen. Blancheer ze 1 minuut in gezouten water en zeef ze goed.

Bewaar de diepvriesgroenten niet langer dan 8 maanden in de vriezer.

Net als bij het invriezen, heeft erwten ontdooien zijn subtiliteiten. Experts adviseren om dit bij kamertemperatuur of in heet water te vermijden. Dit zou leiden tot een verslechtering van de kwaliteit van de erwten.

Om het uiterlijk en de smaak maximaal te behouden, kunt u het beste een van de volgende methoden gebruiken - langzaam ontdooien door het van de vriezer naar de koelkast te verplaatsen of ontdooien in koud water, op een bord bij kamertemperatuur.

In veel gerechten die worden bereid door te koken, is het perfect passend om erwten toe te voegen, die halverwege ontdooid zijn, ongeveer 3-5 minuten voor het einde van het koken - op die manier blijven alle vitamines en mineralen in de erwten behouden.

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest

Beoordeling

5
Totaal aantal stemmen: 1
51
40
30
20
10
Geef je beoordeling

Opmerkingen

Versturen