Bonapeti.nl»Adviezen»Hoe champignons bewaren?

Hoe champignons bewaren?

Diana AndrovaDiana Androva
Beginner
25
Joel de Lange
Vertaald door
Joel de Lange
Hoe champignons bewaren?

Bewaar verse champignons goed en ze blijven tot wel een week goed. Dit is makkelijk.

Plaats hele, ongewassen champignons in een bruine papieren zak en vouw de bovenkant van de zak dicht. Plaats de zak vervolgens in het hoofdvak van de koelkast. Dit werkt, want de zak absorbeert overtollig vocht van de champignons, waardoor ze niet nat worden of beschimmelen.

Bewaar champignons niet in de lade van de koelkast - de omgeving is daar te vochtig.

Plaats paddenstoelen niet in de buurt van voedsel met sterke geuren of aroma's, omdat ze ze als een spons absorberen.

Pas op dat u er geen ander voedsel op legt. Gekneusde champignons zien er niet erg smakelijk uit en blijven niet lang eetbaar.

Sommige paddenstoelen doen het beter in de koelkast dan andere. Om te voorkomen dat je ze verspilt, probeer je paddenstoelen te kopen wanneer je van plan bent ze te gebruiken.

Als u champignons langer dan een week moet bewaren, overweeg dan om ze in te vriezen of te drogen.

Paddenstoelen invriezen

Champignons zijn goed in te vriezen, maar je kunt ze het beste zo snel mogelijk uit de vriezer halen. Als je een grote hoeveelheid champignons hebt, verdeel de champignons dan in twee delen, een deel om direct op te eten en het andere deel om later op te eten. Probeer realistisch te zijn over hoeveel je volgende week gaat eten, zodat je de rest kunt invriezen voordat de champignons bederven.

Champignons moeten worden gekookt voordat ze worden ingevroren. Dit zal de enzymatische actie stoppen, waardoor hun kwaliteit behouden blijft, dus het is belangrijk om deze stap niet over te slaan. Ik vries bijvoorbeeld champignons in na licht blancheren. Ontdooien is niet nodig bij het koken van ingevroren champignons. Voeg ze direct toe aan de pan en roer tot het water is verdampt.

Paddenstoelen bewaren door te drogen

Als je niet veel ruimte hebt om paddenstoelen in te vriezen, is drogen een andere optie om ze te bewaren. Gedroogde paddenstoelen kunnen naar behoefte worden gehydrateerd en nemen tegelijkertijd weinig ruimte in beslag in de kast. Gebruik een oven op lage temperatuur of dehydrator voor het drogen van fruit en groenten. Bewaar ze vervolgens in een luchtdichte verpakking, totdat je ze nodig hebt.

Als je nog nooit paddenstoelen hebt gedroogd, probeer dan een kleine batch en kijk wat je ervan vindt. Als je eenmaal hebt geleerd hoe je ze kunt herstellen, zul je merken dat ze net zo goed zijn als verse paddenstoelen. Als er niets anders is, is het geweldig om gedroogde paddenstoelen bij de hand te hebben om in zelfgemaakte champignonsoepen of groentesoepen te gooien.

Champignons inblikken is ook een goede optie om ze te bewaren, vooral als je grote hoeveelheden hebt.

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest

Beoordeling

5
Totaal aantal stemmen: 1
51
40
30
20
10
Geef je beoordeling

Opmerkingen

Versturen