Bonapeti.nl»Adviezen»Hoe snoek koken?

Hoe snoek koken?

Kristina K.Kristina K.
Beginner
312
Joel de Lange
Vertaald door
Joel de Lange
Hoe snoek koken?

In sommige landen van de wereld is snoek geen vis die de voorkeur heeft om te koken en te eten. De vis heeft te veel graatjes, maar is wel schoon te maken en is, mits goed gaar, eigenlijk heel lekker om te eten.

Voorbereiding voor het braden van de snoek

De beste manier om snoek te bereiden is door hem in de oven te roosteren op een canapé met citroen en ui. Voordat de vis wordt geroosterd, kan deze worden besprenkeld met boter, peterselie en citroensap, met een beetje knoflook toegevoegd voor de smaak.

Ten eerste moet de snoek worden schoongemaakt door de ingewanden van de snoek te verwijderen en weg te gooien. De snoekvis moet vervolgens grondig worden afgespoeld onder koud stromend water en er moeten vier diagonale incisies door de huid worden gemaakt.

Een grote gepelde witte ui en een citroen moeten vervolgens in plakjes worden gesneden en op een grote bakplaat worden geplaatst om een bedje voor de snoek te vormen.

Vervolgens kan de snoek er voorzichtig bovenop worden geplaatst.

Terwijl u de saus bereidt, zet u de oven aan zodat deze opwarmt tot 200°C. De citroen- en peterseliebotersaus wordt over de snoek gegoten.

De snoeksaus bereiden

De saus die over de snoek wordt gegoten voordat je hem in de oven zet, is heel eenvoudig te maken. Eerst moet ongeveer 100 g boter worden gesmolten en lichtbruin worden in een pan.

Voeg vervolgens het sap van een halve citroen toe en verwarm het, voeg een eetlepel vers gehakte peterselie en een geraspt teentje knoflook toe.

De saus moet vervolgens gelijkmatig over de snoek worden gegoten.

Wikkel de bovenkant van de bakvorm in met een groot vel aluminiumfolie en plaats deze ongeveer vijfentwintig tot dertig minuten in de oven.

Je kunt snoek ook bereiden in de vorm van:

- vissen stoofpot;

- vissoep;

- gefrituurde vis.

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest

Beoordeling

5
Totaal aantal stemmen: 1
51
40
30
20
10
Geef je beoordeling

Opmerkingen

Versturen