Bonapeti.nl»Adviezen»Is pompoen een fruit of een groente?

Is pompoen een fruit of een groente?

Nina IvanovaNina Ivanova
Beginner
35
Joel de Lange
Vertaald door
Joel de Lange
Is pompoen een fruit of een groente?

Pompoen is een interessant soort voedsel. Veel mensen vragen zich af of een pompoen fruit of groente is. Het blijkt dat iedereen gelijk heeft, want de pompoen behoort tot een interessante groep genaamd vruchtgroenten.

Pompoen heeft zowel fruit- als groentekwaliteiten. Dit maakt hem ideaal om te combineren met andere groenten en fruit.

Pompoen heeft een zeer hoog gehalte aan carotenoïden en beschermt ons tegen kankercellen. Pompoen beschermt ons ook tegen nierproblemen en hart- en vaatziekten.

Pompoen is een caloriearme groente en fruit en daardoor zeer geschikt voor consumptie tijdens diëten en diverse regimes. Pompoen wordt zelfs in cosmetica gebruikt, zowel rauw als verwerkt.

In kinderpuree vinden we het terug in de vorm van een fruit in fruitpuree en in de vorm van een groente in groentepuree. Het is geschikt voor het voeden van baby's. Pompoenpuree is een van de eerste puree die baby's krijgen na de borstvoedingsperiode.

Vanwege het hoge gehalte aan carotenoïden kan de baby een oranje tint op het gezicht krijgen, meestal wordt de neus licht oranje, maar dit is geen reden tot bezorgdheid. Dit gebeurt als de baby vaak pompoen- en wortelpuree eet. Na het verminderen van hun hoeveelheid in het babymenu, wordt de kleur van de huid op het gezicht genormaliseerd.

Pompoen als groente kan worden gecombineerd met tomaten, paprika's, uien, hete pepers, aardappelen, rode uien en knoflook.

Specerijen zoals tijm, zout en zwarte peper zijn geschikt. Je kunt de pompoen ook op smaak brengen met honing, suiker en room.

Je kunt een pompoen in de oven bakken met melk, honing of suiker. Je kunt er ook een heerlijke pompoentaart van maken.

In combinatie met pompoen kun je verschillende soorten puree bereiden. Bijvoorbeeld pompoenpuree met wortelen, pompoen met aardappelen en kip, rund- of lamsvlees, pompoen met broccoli en vele andere combinaties. U kunt een fruitpuree met pompoen bereiden door pompoen te combineren met verschillende soorten fruit. Bijvoorbeeld pompoenpuree, appel en banaan of pompoen, wortel en perzik.

Met pompoen kun je ook diverse roomsoepen en hoofdgerechten bereiden. Bijvoorbeeld pompoen gevuld met rijst of gehakt en je kunt ook paddenstoelen of gedroogd fruit toevoegen.

Lees ook waar pompoen bij hoort, waarom we meer pompoen zouden moeten eten of probeer een van onze geteste pompoenrecepten.

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest

Beoordeling

5
Totaal aantal stemmen: 1
51
40
30
20
10
Geef je beoordeling

Opmerkingen

Versturen