Bonapeti.nl»Adviezen»Hoe snijd je tomaten op de juiste manier?

Hoe snijd je tomaten op de juiste manier?

EvgeniaEvgenia
Beginner
1651
Yannick Wouters
Vertaald door
Yannick Wouters
Hoe snijd je tomaten op de juiste manier?

Tomaten snijden is net als aardappelen snijden, toch? Denk je dat het niet zoveel uitmaakt hoe je je tomaten snijdt? Denk nog eens na!

Als je alleen tomaten snijdt om ze in een gerecht te koken, maakt de manier waarop je ze snijdt niet zo veel uit, zolang je maar de gewenste grootte van de stukjes krijgt.

Maar als je tomaten snijdt om vers te serveren, is het belangrijk hoe je ze snijdt.

Ook de keuze van het mes is belangrijk! Als je geen gewone vlijmscherpe messen hebt, kun je het beste een gekarteld mes gebruiken. Elk gekarteld mes zoals een broodmes of zelfs een steakmes is een goede keuze.

Hier zijn drie meest voorkomende manieren om verse tomaten te snijden:

- Wil je perfecte plakjes voor tomatensalade of een burger? Het snijden van cirkels is hier de sleutel. Snijd een klein plakje tomaat evenwijdig aan de stengel en de bovenkant van de tomaat om dit deel af te snijden. Ga door met het maken van parallelle sneden om cirkelvormige plakjes te vormen. Hoe dik je je plakjes wilt hebben, is aan jou;

- De tweede snijmethode is net als het snijden van een appel of een sinaasappel. Leg de tomatenstengel met de kant naar boven op een snijplank en verwijder eventuele groene stelen. Snijd dwars door waar de steel zat naar de onderkant van de tomaat, door deze doormidden te snijden.

Halveer elke helft nogmaals door het steeltje van de tomaat, zodat je nu vier gelijke stukken hebt.

Afhankelijk van de grootte van je tomaat of hoeveel halve manen je wilt, snijd je elk kwart in twee of meer stukken, door altijd te beginnen met het doorsnijden van het deel waar de stengel was.

Last but not least komen onze kleine vrienden - kerstomaatjes. Ze worden meestal in tweeën of in vieren gesneden. Of je ze nu halveert of in vieren snijdt, snij altijd vanaf het uiteinde van de stengel tot aan de onderkant van de tomaat, zodat de stukken gelijk zijn.

Verander eenvoudig gesneden tomaten in een smakelijke tomatensalade, gebruik ze voor pizza en ovenschotels.

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest

Beoordeling

3
Totaal aantal stemmen: 1
50
40
31
20
10
Geef je beoordeling

Opmerkingen

Versturen