Bonapeti.nl»Adviezen»Hoe lang duurt het om brood te bakken?

Hoe lang duurt het om brood te bakken?

MarianeMariane
Beginner
197
Yannick Wouters
Vertaald door
Yannick Wouters
Hoe lang duurt het om brood te bakken?

Het kneden en zelf brood bakken is een sacrament waarvoor in ons hectische dagelijkse leven steeds moeilijker tijd te vinden is. Zo vervaagde de traditie van het kneden en broodbakken geleidelijk en werd het vervangen door kant-en-klare gesneden broden in de winkelrekken.

En veel beginnende koks, die hun eerste stappen in de keuken zetten, kunnen geen antwoord vinden op zeer basale vragen zoals hoe lang duurt het om brood te bakken.

De tijd om het brood zo te bakken dat het van buiten een krokant korstje heeft en van binnen goed gebakken is en niet plakkerig blijft hangt van veel factoren af, maar vooral van de hoeveelheid deeg, de oven en de voorkeuren van de kok.

Normaal gesproken wordt ongeveer 1 kg deeg ongeveer 40-45 minuten in een voorverwarmde oven gebakken. Het is belangrijk om te beginnen met bakken op een hogere temperatuur - ongeveer 220°C gedurende ongeveer 25 minuten, totdat het brood een mooie korst vormt. Daarna worden de graden verlaagd en de rest van de tijd wordt het brood gebakken op maximaal 180°C.

De tijd voor het bakken van brood moet worden aangepast als het deeg meer of minder is. Ongeveer een halve kilo brood hoeft niet langer dan 35 minuten in de oven te bakken, terwijl brood van meer dan 1 kilo bijna een uur kan worden gebakken.

Recepten voor het maken van brood en andere interessante suggesties vind je op onze website.

Talrijke recepten voor het maken van brood en andere interessante suggesties vindt u op onze site. We raden aan om deze recepten te proberen voor:

- bananen brood;

- spelt brood;

- volkoren brood;

- of Turks brood;

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest

Beoordeling

4
Totaal aantal stemmen: 1
50
41
30
20
10
Geef je beoordeling

Opmerkingen

Versturen