Bonapeti.nl»Adviezen»Wat bevat rum?

Wat bevat rum?

Viktoria NeikovaViktoria Neikova
Beginner
650
Yannick Wouters
Vertaald door
Yannick Wouters
Wat bevat rum?

Rum is een van de bekendste soorten gedistilleerde alcoholische dranken. Het is gemaakt van suikerriet en rietsuikerstroop en het productieproces is middels fermentatie en destillatie.

De geschiedenis van rum vindt zijn oorsprong op de Caribische eilanden en gaat terug tot de tijd van Christoffel Columbus. De suikerrietplant werd ontdekt door de bemanning van Columbus tijdens zijn tweede reis in het midden van de 15e eeuw.

In moderne tijden blijven de Caribische eilanden het epicentrum van de productie van rum, waarbij elk eiland zijn eigen unieke recept heeft.

Afgezien van het Caribisch gebied heeft rum zich over de hele wereld verspreid en is het tegenwoordig een van de meest populaire alcoholische dranken.

Wat rum eigenlijk bevat

100 g van de alcoholische drank rum bevat:

- 231 calorieën;

- 0.12 mg ijzer;

- 2 mg kalium;

- 0.02 mg mangaan;

- 0.05 mg koper;

- 9 mg fluoride;

- 5 mg fosfor;

- 0.07 zink;

- 66.60 g water;

- 33.40 g alcohol.

De samenstelling van rum biedt niet alleen voordelen vanuit het oogpunt van de voedingsindustrie, maar ook bij schoonheidsprocedures thuis.

Rum wordt gebruikt in maskers met honing, komkommer en tomaten, die een verstevigend effect op de huid hebben. De alcoholische drank heeft ook een heilzame werking op het haar en combineert heerlijk met een kamille-afkooksel, door de glans en vitaliteit te herstellen.

Zie ook wat witte rum is en kenmerken van donkere rum.

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest

Beoordeling

3
Totaal aantal stemmen: 1
50
40
31
20
10
Geef je beoordeling

Opmerkingen

Versturen