Bonapeti.nl»Adviezen»Hoe maak je chocolade bloemen en -bladeren voor taart decoratie?

Hoe maak je chocolade bloemen en -bladeren voor taart decoratie?

JuliyaJuliya
Beginner
16
Yannick Wouters
Vertaald door
Yannick Wouters
Hoe maak je chocolade bloemen en -bladeren voor taart decoratie?

Om chocolade bloemen en -blaadjes te maken voor taart decoratie, moet je eerst acetaat strips voor bloemblaadjes en bladeren in de gewenste vorm snijden.

Als je geen acetaat strips hebt, kun je plastic mappen uit de boekhandel gebruiken, die gemakkelijk te buigen zijn, of perkamentpapier.

Om de chocoladeblaadjes te maken kun je ook rozenblaadjes of andere planten gebruiken, zolang ze maar niet giftig en niet bemost zijn, bij voorkeur dik en taai. Je moet ze wassen en goed drogen.

Dan moet je de chocolade smelten in een waterbad. Je kunt elke krijgen: puur, melk of wit, je kunt ook de verschillende kleuren mengen. U kunt zoetwarenverf toevoegen aan de witte chocolade.

Gebruik een kwast of spatel, wat je maar wilt, verdeel de chocolade gelijkmatig over de blanco acetaat strips. Als u rozenblaadjes gebruikt, verspreidt u de chocolade aan de binnenkant van de bladeren waar de nerven meer naar voren komen. Doe dit met alle bloembladen en bladeren en laat ze een paar uur uitharden.

Verwijder voorzichtig de acetaat strip. Schil de blanco's niet van tevoren af. Spreid de gesmolten chocolade uit waar je de bloem gaat plaatsen en begin met monteren.

Bevestig de chocoladeblaadjes en blaadjes door ze in de gesmolten chocolade te dopen en te laten uitharden.

Lees verder:

- Hoe maak je chocolade figuren voor cake;

- Hoe maak je een chocolade lint voor cake

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest

Beoordeling

3
Totaal aantal stemmen: 1
50
40
31
20
10
Geef je beoordeling

Opmerkingen

Versturen