Bonapeti.nl»Adviezen»Hoe meidoorn drogen?

Hoe meidoorn drogen?

EvgeniaEvgenia
Beginner
1640
Joel de Lange
Vertaald door
Joel de Lange
Hoe meidoorn drogen?

Meiddoorn is een vrij algemene en bekende plant die over de hele wereld veel wordt gebruikt. De vruchten staan bekend om hun geneeskrachtige eigenschappen.

Meidoorn bloeit in mei. De bloeiperiode is kort, dus het is belangrijk om het juiste moment om te oogsten niet te missen. Oogsten bij regenachtig weer of in de ochtend als de dauw gevallen is, wordt niet aanbevolen.

Scheur de bloemblaadjes van de knoppen en leg ze op een laag bakpapier of op een droge handdoek. De plaats voor het drogen van meidoorn moet in de schaduw zijn, uit de buurt van direct zonlicht, met constante luchtbeweging. Om de bloemblaadjes tegen insecten te beschermen, bedek ze met gaas of een dunne doek. Draai ze tijdens het droogproces regelmatig om.

Methoden voor het drogen van meidoorn:

Voor het drogen worden de vruchten geplukt wanneer ze volledig rijp en dieprood zijn.

Het wordt aanbevolen om de rode bessen te plukken tijdens droog, warm en zonnig weer.

Na het plukken worden de vruchten niet gewassen, maar zorgvuldig gesorteerd. De stengels worden verwijderd, de verdonkerde, onrijpe vruchten en de door vogels en insecten beschadigde vruchten worden weggegooid. Daarna worden ze gedroogd. Er zijn verschillende manieren om meidoorn te drogen:

- in de lucht;

- in de oven;

- in een elektrische droger.

Opslagomstandigheden:

Bewaar gedroogde meidoorn in stoffen zakken en in strakke papieren zakken. Glazen en houten containers zijn ook geschikt voor opslag. Goed gedroogd fruit kan maximaal twee jaar worden bewaard, onder de volgende bewaaromstandigheden:

- donkere koele plaats;

- droge plaats;

- gebrek aan vocht en schimmel;

- afwezigheid van externe geuren.

En zie in dit artikel meer over Meiddoorthee - waar het goed voor is.

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest

Beoordeling

4
Totaal aantal stemmen: 1
50
41
30
20
10
Geef je beoordeling

Opmerkingen

Versturen