Bonapeti.nl»Adviezen»In hoeveel water worden linzen gekookt?

In hoeveel water worden linzen gekookt?

Viktoria NeikovaViktoria Neikova
Beginner
450
Joel de Lange
Vertaald door
Joel de Lange
In hoeveel water worden linzen gekookt?

Linzen zijn al eeuwenlang bekend en zijn een favoriet gerecht van de Balkankeuken geworden. Door de gemakkelijke bereiding is het nog wijdverspreider en populairder.

Het koken van de linzen bestaat uit drie fasen. De eerste is het spoelen. Dit is een belangrijke stap die niet over het hoofd mag worden gezien.

Er zijn verschillende manieren om linzen te wassen, maar de eenvoudigste is om er koud water over te gieten en ze goed af te spoelen om eventuele verontreinigingen te verwijderen.

Verwijder vervolgens het vervuilde water en je linzen zijn klaar voor de volgende kookfase. Het duurt meestal ongeveer 40 minuten, afhankelijk van de gekozen variëteit aan linzen. Voor het koken van linzen is de verhouding met warm water meestal 1:2.

Nadat de linzen gekookt zijn, kun je doorgaan met het daadwerkelijk koken ervan, samen met kruiden en groenten. Meestal worden de noodzakelijke maatregelen en hoeveelheden voor de bereiding ervan in dit stadium uitgedrukt in de verhouding van 1 1/2 kopjes water voor 1/2 kopje linzen of 3:1.

Deze hoeveelheden linzenwater zijn grotendeels afhankelijk van de dikte die je wilt bereiken. Als je een dik linzenstoofpot-effect nastreeft, kun je 1 of 1 1/4 kopjes water toevoegen aan een halve kop linzen en de dikte van het gerecht bepalen.

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest

Beoordeling

4
Totaal aantal stemmen: 1
50
41
30
20
10
Geef je beoordeling

Opmerkingen

Versturen