Bonapeti.nl»De voordelen van citroensap

De voordelen van citroensap

Maria D.Maria D.
Beginner
1
Joel de Lange
Vertaald door
Joel de Lange
Citroensap gezondheid

Als u zich afvraagt welke cosmetische ingreep u moet ondergaan om een stralende huid, glanzend haar en witte tanden te krijgen, zult u verrast zijn hoe betaalbaar het is. Je hoeft niet onnodig veel geld uit te geven, want dat kan met citroensap.

En in sommige delen van de wereld is 29 augustus de Citroensapdag. Dus laten we eens kijken waar dit verfrissende drankje nuttig voor kan zijn.

Met citroenen kunnen we niet alleen mooier zijn, maar ook veel gezonder. Dit geweldige natuurlijke geschenk heeft bijna magische effecten vanwege het hoge gehalte aan vitamine C, antioxidanten en mineralen.

Hoewel onderschat vanwege zijn zure smaak, is citroensap een echt elixer uit de natuur. Slechts een glaasje ervan geeft je anderhalve dag de nodige vitamine C. Zuur vruchtensap is rijk aan kalium, magnesium en koper - stoffen die essentieel zijn voor het functioneren van ons lichaam.

Citroensap drinken

Citroensap is een bewezen hulp voor betere spijsvertering en ontgifting. De structuur is vergelijkbaar met het spijsverteringssap dat in de maag wordt aangetroffen - het is een alkalische drank, als je geen citroenzaden in de samenstelling toelaat. Op deze manier misleidt het de lever tot de productie van gal, wat helpt om de soepele beweging van voedsel door het lichaam en het maagdarmkanaal te behouden. Daarom is het zo goed voor de spijsvertering of het verlichten van een maagklachten.

De zuren in het natuurlijke elixer helpen je lichaam ook om voedsel langzamer en beter te verwerken. Dit helpt het insulinegehalte stabiel te houden en meer voedingsstoffen uit het voedsel dat we eten te halen.

Citroensap helpt ook met enzymatische functies in het lichaam, door de lever te stimuleren en gifstoffen te verwijderen. Het is ook een krachtig diureticum dat helpt bij het reinigen van de urinewegen van schadelijke bacteriën, die vele ziekten kunnen veroorzaken.

citrus

Naast al het genoemde heeft citroensap veel cosmetische voordelen. Grote hoeveelheden vitamine C verwijderen schade door vrije radicalen in het lichaam en houden de huid op deze manier fris en elastisch.

Citroensap heeft ook een blekend effect, wat helpt om de teint egaler te maken en donkere kringen onder de ogen te verminderen. Het verkrijgen van voldoende vitamine C uit het sap ondersteunt ook het organisme, dat collageen produceert. Collageen is essentieel voor het gladstrijken van rimpels.

Last but not least bevatten de meeste haarmaskers of gezichtsmaskers citroensap om gezond haar en een frisse huid te behouden.

Met citroensap raden we aan om zelfgemaakte citroenmousse, verfrissende limonade of heerlijke citroentaart te maken.

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest