bonapeti.nl»De voordelen en nadelen van sojasaus

De voordelen en nadelen van sojasaus

Paolina SyarovaPaolina Syarova
Beginner
13
Joel de Lange
Vertaald door
Joel de Lange
Sojasaus

Het is enorm populair in de Aziatische keuken – het wordt gebruikt voor rijstgerechten, voor groentegerechten of voor visgerechten, zeevruchten en verschillende soorten vlees. Eigenlijk in de hele Aziatische keuken zonder de toetjes.

Het is donker of licht van kleur en heeft een specifieke geur.

De vraag naar de schade die de consumptie van sojasaus ons kan toebrengen, komt voort uit de manier waarop het wordt bereid.

Over het algemeen wordt het op de volgende manier bereid: de soja- en tarwekorrels waaruit het wordt bereid, laten ze samen met water fermenteren en er worden verschillende micro-organismen gebruikt om het proces te versnellen.

De vraag is sojasaus nuttig of schadelijk is zeer controversieel. Voor beide aannames zijn er veel feiten die ze ondersteunen. Misschien is het uiteindelijk een kwestie van persoonlijke keuze en overtuiging. Bepaal waar je meer in gelooft.

Gerecht met sojasaus

Wat zijn de nadelen van het consumeren van sojasaus?

Het bevat een zeer grote hoeveelheid zout en zout is schadelijk vooral voor sommige ziekten en het is wenselijk om dit te beperken.

Om volledig gunstig te zijn, moet fermentatie op natuurlijke wijze plaatsvinden, maar voor meer winst en de productie van grotere hoeveelheden wordt het fermentatieproces kunstmatig verbeterd. Er worden verschillende kunstmatige voedingsstoffen toegevoegd, zuur (zoutzuur of zwavelzuur) wordt gebruikt om de fermentatie te versnellen en sommige sojasauzen bevatten zelfs GMO's.

Als je sojasaus koopt, wees dan waakzaam - kijk wat erin zit - koop er een die alleen natuurlijke ingrediënten bevat en in een glazen fles zit. De etiketten op de fles, dat de fermentatie om de sojasaus te maken natuurlijk was, zouden waar moeten zijn, maar dat kan niemand je garanderen.

Wat zijn de voordelen van sojasaus?

Het heeft de eigenschap de bloedsomloop te verbeteren. Het is buitengewoon gunstig voor mensen die diabetes hebben, problemen hebben met het gewicht (overgewicht), mensen met problemen met het bewegingsapparaat.

Het bevat vitamines, aminozuren en verschillende mineralen en vertraagt de veroudering van het lichaam. Naast al het andere is het ook erg lekker.

Check this out: zijn sojaproducten goed voor je!

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest