Bonapeti.nl»Macaroni koken - 4 handige kooktips

Macaroni koken - 4 handige kooktips

Joel de Lange
Vertaald door
Joel de Lange
Macaroni koken
Foto: Yordanka Kovacheva

Een van de redenen om macaroni te maken is dat je in slechts 15 minuten klaar bent met koken. Als je tevreden wilt zijn met je kookkunsten en gebruik van pasta, is ons advies om altijd kwalitatief goede te kopen.

Toegegeven, ze zijn duurder, maar we hebben het niet over enorme uitgaven. Een pasta van lage kwaliteit wordt na het koken plakkerig. De beste pastasoorten worden gemaakt van harde tarwe. Let bij het winkelen op de etiketten op de producten.

1. Gebruik altijd een grote pan. Onthoud dat er 2, 25 liter water nodig is voor 225 gram pasta. Voeg 1 eetlepel zout toe. Voordat je de pasta in het water doet, moet je ervoor zorgen dat het al kookt. Zodra je de macaroni erin doet, roer je slechts één keer om de stukjes te scheiden.

2. Het is niet nodig om de pan af te dekken met een deksel. Het water komt snel aan de kook en het gevaar bestaat dat het water over de kookplaat loopt. Let op de tijd. Pasta van hoge kwaliteit is klaar van 8 tot 12 min. Maar de kooktijd hangt af van de vorm en kwaliteit van de pasta. Daarom is de enige zekere manier om te controleren of de pasta klaar is, hem te proberen. Probeer het op de 8e, 9e, 10e minuut, etc.

3. Als de pasta gekookt is, gebruik dan een vergiet om het water eruit te laten lopen. Spoel eerst het vergiet met heet water om het voor te bereiden op het afgieten van de pasta. Laat niet al het water weglopen, maar laat een klein beetje op de bodem van de bak staan, om te voorkomen dat de macaroni uitdroogt.

4. Serveer ze altijd op licht voorverwarmde borden. Het is goed om de spaghetti of macaroni met een pastalepel op te scheppen en zorg ervoor dat u ze altijd hoog genoeg optilt voordat u ze in de borden legt, om de afzonderlijke spaghetti te scheiden.

We raden aan om onze recepten te proberen voor:

- ovengebakken macaroni;

- zoete macaroni;

- of macaroni met gehakt;

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest