Bonapeti.nl»Waarvoor gebruik je kokosolie?

Waarvoor gebruik je kokosolie?

Iliana AngelovaIliana Angelova
Beginner
183
Yannick Wouters
Vertaald door
Yannick Wouters
Kokosolie

Kokosolie is vaak betwist als zijnde geschikt voor culinair gebruik, maar als ingrediënt in cosmetica is het ongetwijfeld een onmisbaar hulpmiddel bij verzorging van de huid, de gezondheid van haar en organen en het systeem.

Wat kokosolie tot een uitstekend cosmetisch ingrediënt maakt, is de chemische formule. De kleine moleculaire structuur is de reden voor de gemakkelijke opname door de huid. De zachtheid en gladheid van de huid is juist te danken aan kokosolie. Daarom wordt het aanbevolen voor de droge, ruwe en gerimpelde huid. De antioxidanten in de olie voorkomen vrije radicalen en de huid behoudt haar elasticiteit.

Onaangename vlekken en verkleuringen op de huid, als gevolg van ouderdom, kunnen worden voorkomen met met behulp van kokosolie. Het is het beste natuurlijke ingrediënt voor de huid. Het is geschikt voor massages, als bescherming tijdens het zonnebaden. Voor elke dame die klaagt over gebarsten hielen, is dit de olie die de huid in dat gebied verzacht en bij langdurig gebruik het probleem zal oplossen.

Met kokosolie wordt ook het gezicht verzorgd. Het is een uitstekende vochtinbrengende crème voor de droge huid. Na het wassen kan het op het gezicht worden aangebracht en de vetzuren zullen niet alleen de droogheid verzachten, maar ook beschermen, aangezien de olie een ontstekingsremmende en antibacteriële werking heeft.

De olie kan gebruikt worden in peeling face masks. Gemengd met kokossuiker is het een uitstekend masker voor diepe reiniging.

Als lippenbalsem op koude winterdagen heeft kokosolie een onvervangbare heilzame werking.

Voordelen van kokosolie

Kokosolie is ook geschikt als haarconditioner voor het wassen. Het trekt zeer goed in de hoofdhuid en voorkomt uitdroging en roos. Haarconditioner met kokosolie is een van de beste conditioners op de markt.

Kokosolie wordt met succes gebruikt in de verzorging van de tanden. Het reinigt de tanden, reguleert de zuurgraad in de mond en voorkomt het verschijnen van bacteriën die gaatjes veroorzaken. Het maakt tanden witter en versterkt het tandvlees.

Dankzij laurinezuur helpt kokosolie bij hartproblemen. Het verbetert de stofwisseling, overtollige calorieën worden gemakkelijker verbrand en zo wordt gewichtsverlies een snel proces. Caprinezuur in kokosolie versterkt de immuniteit omdat deze antimicrobieel is. De heilzame invloed van de olie strekt zich ook uit tot de nieren, lever, botten en andere organen.

Omdat het bijna 90 procent verzadigd vet bevat, werd de olie als ongeschikt voor voedsel beschouwd. En in feite kan het veilig worden gebruikt om te koken. In tropische streken is het een veel gebruikt bakvet. Het veroorzaakt alleen problemen voor mensen die er allergisch voor zijn.

Met kokosmeel kun je het volgende bereiden:

- heerlijke pannenkoeken;

- of geweldige kokoscake;

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest