Bonapeti.nl»Adviezen»Waarom rijst wassen?

Waarom rijst wassen?

Mariana V.Mariana V.
Beginner
11
Yannick Wouters
Vertaald door
Yannick Wouters
Waarom rijst wassen?

Witte rijst koken lijkt een fluitje van een cent, totdat je het zelf probeert en erachter komt dat het eigenlijk best moeilijk is. Rijst is een van de producten die, hoewel het niet moeilijk is om te koken, toch enige vaardigheid vereist bij het bereiden ervan.

In feite is het koken of bakken van luchtige, stevige rijst, waarvan de korrels verkruimelen in plaats van eruit te zien als een bal kleverige massa, een missie die mogelijk is. Een van de belangrijkste voorwaarden is om de rijst zorgvuldig te wassen.

Je hebt waarschijnlijk gemerkt dat de rijstkorrels bedekt zijn met een fijn wit poeder, vergelijkbaar met talk. Dit is zetmeel dat, als het niet wordt verwijderd, ervoor zorgt dat de korrels blijven plakken en dat de belangrijkste reden is voor het falen van varkensvlees en rijst uit de oven.

Om de perfecte rijst te bereiden, moet je hem 5-6-7 keer in water spoelen totdat het water volledig transparant wordt. Sommige meer tactische huisvrouwen laten het zelfs liever een paar uur van tevoren in water weken, vooral als het om bruine rijst gaat.

Een interessant detail is dat deze regel niet van toepassing is op de bereiding van risotto. Het wordt het best bereid met arboriorijst, die geenszins van het zetmeel wordt gewassen, zodat het de unieke romige textuur krijgt van paddenstoelenrisotto of de aromatische kiprisotto.

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest

Beoordeling

4
Totaal aantal stemmen: 1
50
41
30
20
10
Geef je beoordeling

Opmerkingen

Versturen

Vergelijkbaar