Bonapeti.nl»Carnaroli rijst

Carnaroli rijst

Iliana AngelovaIliana Angelova
Beginner
177
Yannick Wouters
Vertaald door
Yannick Wouters
Carnaroli-rijst - culinair gebruik

Een van de oudste korrelige voedingsmiddelen die de mens kent is rijst. Dit voedingsproduct is erg populair in alle landen van de wereld en de recepten met rijst zijn legio.

Er zijn verschillende soorten en duizenden rijstsoorten. Niet-experts vinden het moeilijk om door de variëteit te navigeren en slagen er niet altijd in om de meest geschikte te kiezen voor het beoogde gerecht.

Om hen te helpen zijn er verschillende classificaties, volgens welke het gewas wordt verdeeld naar kleur, grootte en vorm van het graan - volgens de verwerking van het graan.

Door de variëteit kun je rijst kiezen als dessert, een andere om te bakken of om sushi te maken. Bij sommige varianten plakken de korrels aan elkaar en geven ze een bepaalde vorm aan het gerecht. In andere is de textuur romig en neemt de rijst de aroma's en smaken van de andere ingrediënten van het gerecht op. Ook voor salades en bijgerechten wordt naar bepaalde kenmerken van de rijstsoort gezocht.

Carnaroli rijst, vaak de koning van de rijst genoemd, is het onderwerp dat veel belangstelling geniet onder chef-koks en iedereen die van lekker eten houdt.

Carnaroli-rijst

Hoe heeft deze variëteit van Carnaroli zo'n faam verworven en voor welke gerechten wordt het gebruikt?

Carnaroli is een Italiaanse rijstsoort. Het wordt geproduceerd in de biologische landbouw in het noordoostelijke deel van Pavia. De specifieke kenmerken van het gebied, de vochtigheid, de eigenaardigheden van het microklimaat en de tradities van het kweken van de cultuur zijn de reden voor de unieke smaakkwaliteiten, de grootte van de korrels en de brede toepassing van Carnaroli in de moderne Italiaanse keuken.

Carnaroli rijst heeft een hoger gehalte aan rijstzetmeel en een sterkere structuur dan veel populaire rijstsoorten. Dit geeft het een meer romige textuur tijdens de warmtebehandeling. De korrels zijn iets langer dan gebruikelijk bij andere variëteiten, ze zijn ook harder en behouden hun vorm beter bij een langzame hittebehandeling.

Vanwege hun structurele kenmerken behouden de korrels lange tijd de staat van kauwgom en gaan ze niet over van al dente naar een kleverige toestand, zoals de meeste andere rijstsoorten. Dit maakt Carnaroli rijst de perfecte rijst voor het maken van zowel de beroemde Italiaanse risotto als Spaanse paella. Het is ook geschikt voor elk gerecht waarbij rijstkorrels een romige textuur nodig hebben.

Carnaroli-rijst desserts

Een ander belangrijk kenmerk van dit type rijst is het vermogen om de aroma's en smaken van andere kruiden in het gerecht op te nemen, waardoor het in ongelooflijke harmonie combineert met andere producten. De combinatie van Carnaroli met vlees, champignons, groenten, zeevruchten en witte wijn, gekookt op laag vuur, creëert een culinaire magie genaamd Italiaanse risotto - een voortreffelijk werk van Italiaanse gastronomische stijl.

Als je een pakje Carnoli rijst hebt, dan kun je gemakkelijk een van onze favoriete rijstpuddingrecepten bereiden.

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest

Beoordeling

3
50
40
31
20
10
Geef je beoordeling

Opmerkingen

Versturen