Bonapeti.nl»Adviezen»Hoe maak je een zacht deeg?

Hoe maak je een zacht deeg?

MarianeMariane
Beginner
197
Yannick Wouters
Vertaald door
Yannick Wouters
Hoe maak je een zacht deeg?

Zelfgemaakt deeg wordt aanbevolen voor het maken van de perfecte pizza's, muffins en cakes. Beginners maken zich echter vaak zorgen over het kneden omdat ze niet zeker zijn van de exacte verhoudingen die ze nodig hebben van de producten.

Je hoeft geen ervaren kok te zijn om een zacht deeg te kneden dat tussen je vingers smelt. Het enige wat je nodig hebt is het juiste recept en een gelegenheid om je dierbaren aangenaam te verrassen.

Om een zacht deeg te maken, zorg je ervoor dat je 4 theekopjes bloem, 1 eetl. suiker, 4 eetl. olie of gesmolten boter, 1 ei, 20 g bakkersgist, ½ theelepel zout, 1 kopje melk of water.

Zeef de bloem met het zout en voeg in een deel van de licht opgewarmde melk de bakkersgist en suiker toe en roer tot de gist volledig is opgelost. Laat op het vuur sudderen.

Breng de gist over in een diepe kom, voeg de resterende melk of water, ei en vet toe. Begin langzaam met het toevoegen van de gezeefde bloem, terwijl je eerst roert met een houten lepel en daarna het kneden met de hand afrondt.

Voeg niet de hele hoeveelheid bloem in één keer toe, maar in porties, zodat je tijdens het kneden kunt beoordelen hoe zacht het deeg is en of er behoefte is aan iets extra's.

Maak je geen zorgen over het toevoegen van nog een beetje vet, want de kant-en-klare muffins, pizza's of cakes blijven dan langer zacht.

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest

Beoordeling

3
Totaal aantal stemmen: 1
50
40
31
20
10
Geef je beoordeling

Opmerkingen

Versturen