Bonapeti.nl»Adviezen»Hoe lang rijst deeg?

Hoe lang rijst deeg?

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Beginner
3321
Yannick Wouters
Vertaald door
Yannick Wouters
Hoe lang rijst deeg?

Als je hebt besloten om geurig zelfgebakken brood, pogaca of pita te maken, moet je weten dat het belangrijkste moment van de bereiding is wanneer het deeg mag rijzen. Als het niet goed gerezen is, zal het deeg niet lekker en zacht zijn. De juiste temperatuur is enorm belangrijk voor het rijzen van deeg. Als je gist gebruikt, verdun het dan in lauw water of melk, maar het mag niet koud zijn.

Als je droge gist gebruikt, meng deze dan eerst met de bloem en voeg dan de overige ingrediënten toe. Na het deeg kneden moet het rijzen. Als je kamer te warm is, laat het dan op een aanrecht rijzen. Een andere optie is om de oven voor te verwarmen op 50 graden en het deeg erin te doen tot het verdubbeld is in volume.

Het is niet precies te zeggen hoe lang het zal rijzen, omdat dit afhangt van de grootte van het deeg. De beste indicator voor gerezen deeg is wanneer het in volume verdubbelt. Een andere indicator is dat het gerezen deeg bubbels heeft op het oppervlak.

Daarna kun je het nog een keer kneden en voor een tweede keer laten rijzen op een warme plek. De belangrijkste voorwaarden voor een goed gerezen deeg zijn de temperatuur, die constant moet zijn en de wachttijd.

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest

Beoordeling

4
Totaal aantal stemmen: 1
50
41
30
20
10
Geef je beoordeling

Opmerkingen

Versturen