Bonapeti.nl»Adviezen»Hoe worden slakken opgeslagen?

Hoe worden slakken opgeslagen?

G. ValchevaG. Valcheva
Beginner
6
Yannick Wouters
Vertaald door
Yannick Wouters

Als je een slakkenliefhebber bent en na een regenachtige dag op jacht gaat, gewapend met een grote tas en een dosis geduld, dan is dit artikel iets voor jou. Zoals je misschien al geraden hebt, is bevriezing de meest gebruikelijke manier om verse slakken te bewaren.

In deze toestand kunnen ze 3 tot 6 maanden meegaan en nog steeds eetbaar zijn. Het is belangrijk om slakken gescheiden te houden van ander vers voedsel omdat ze parasieten en andere ziekteverwekkers kunnen dragen. Als ze leven, moet je ze een paar dagen laten verhongeren voordat je ze kookt, en ze daarna afspoelen met water of laten weken.

Nadat ze zijn schoongemaakt, gekookt en afgekoeld, zijn de slakken klaar voor opslag. Haal hun vlees uit de schelpen. Wikkel ze in vershoudfolie en vervolgens in aluminiumfolie om het vlees vers te houden.

Draai goed vast bij het inpakken. Doe de slakken in een hermetisch afsluitbare plastic zak, het beste kun je een vacuümzak gebruiken. Om de levensduur van slakkenvlees te verlengen, is het het beste dat het niet wordt blootgesteld aan te veel zuurstof. Label de invriesdatum om er zeker van te zijn hoe lang het vlees in de vriezer heeft gelegen.

Er is nog een andere opslagmethode die voornamelijk wordt gebruikt in slakkenkwekerijen. We hebben het over het drogen van de slakken door de lucht. Dit proces vindt gedurende meerdere dagen plaats in een ruimte met voldoende ventilatie. Pas daarna worden de slakken in een koude kamer gezet.

Als je besluit om kant en klare slakken te kopen, geven sommige fabrikanten op de verpakking aan dat je ze twee dagen in de koelkast kunt bewaren. We raden u echter aan om ze zo snel mogelijk na het openen van de zak klaar te maken.

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest

Beoordeling

4
Totaal aantal stemmen: 1
50
41
30
20
10
Geef je beoordeling

Opmerkingen

Versturen