bonapeti.nl»Adviezen»Wat bevat watermeloen?

Wat bevat watermeloen?

Yannick Wouters
Vertaald door
Yannick Wouters
Wat bevat watermeloen?

Watermeloen is een van mijn favoriete fruitsoorten. Het is erg lekker en verfrissend in de zomer. Er wordt aangenomen dat het afkomstig is uit Afrika. Deze heerlijke vruchten werden al in 2500 voor Christus in Egypte en India verbouwd.

Er zijn meer dan 500 soorten watermeloenen in de wereld. Het bevat 92% water. De zaden zijn rijk aan eiwitten en vetten en worden gebruikt om plantaardige olie te maken.

Watermeloen is een bron van vitamine A, C, een zeer grote dosis kalium, calcium, ijzer, bèta, caroteen en vezels. Watermeloen heeft slechts 5% suiker, wat de helft is van het suikergehalte in een appel.

Watermeloen bevat slechts 80 calorieën per 100 gram product en bevat geen vet of cholesterol. Watermeloen bevat ook de antioxidant lycopeen, die tumoren helpt bestrijden.

Een interessant feit is, dat de Russen bier maken van watermeloensap. Alle vitamines in watermeloen zijn te vinden in het vruchtvlees, de schil en de zaden. Het bevat ook:

- Vitamine A;

- vitamine PP;

- Beta-caroteen;

- Vitamine E;

- Vitamine B1;

- Vitamine-B2;

- Vitamine B6;

Watermeloen is rijk aan vitamine B1. Het helpt het zenuwstelsel te kalmeren. In watermeloen zit, zoals we al zeiden, lycopeen, dat is twee keer zoveel als in tomaten.

Het bevat ook fosfor.

Het is ook goed om te weten dat watermeloen natuurlijke viagra is.

En na alles wat tot nu toe is gezegd, weet ik niet hoe het met jou zit, maar nu heb ik zin in een sappige watermeloen! Dus kijk eens naar deze heerlijke suggesties voor recepten met watermeloen.

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest

Beoordeling

4
Totaal aantal stemmen: 1
50
41
30
20
10
Geef je beoordeling

Opmerkingen

Versturen