Bonapeti.nl»Adviezen»Hoe eekhoorntjesbrood bewaren?

Hoe eekhoorntjesbrood bewaren?

MarianeMariane
Beginner
197
Joel de Lange
Vertaald door
Joel de Lange
Hoe eekhoorntjesbrood bewaren?

Je hoort er vaak over eekhoorntjesbrood de koningin der paddenstoelen. De geurige paddenstoel is ongetwijfeld een van de meest gewilde en geliefde paddenstoelen, omdat ze een uniek aroma hebben dat goed samengaat met verschillende soorten vlees. Bovendien hebben eekhoorntjesbrood wit vruchtvlees, dat gemakkelijk te verwerken is, waardoor fijnproevers kunnen genieten van gepaneerde eekhoorntjesbrood, champignonsoepen met eekhoorntjesbrood en meer.

In het late voorjaar, tijdens de eerste zomerdagen, als de typische lenteregens voorbij zijn en de grond goed bewaterd is, is het tijd om eekhoorntjesbrood te plukken. Op dat moment zijn geurige paddenstoelen in overvloed en kan men ze gemakkelijk inslaan. Maar dan rijst de vraag - hoe eekhoorntjesbrood te bewaren. Net als andere soorten paddenstoelen moet eekhoorntjesbrood worden bewaard in de koelkast na het plukken en voordat ze worden gebruikt om te koken.

Maar wat zijn de manieren om eekhoorntjesbrood te bewaren voor een langere periode? Hoewel invriezen meestal de meest natuurlijke en gezonde manier is om ze te bewaren, zijn er een aantal tegenstanders van deze methode, die beweren dat paddenstoelen een aantal bacteriën en parasieten bevatten die vergiftiging kunnen veroorzaken als ze niet goed worden gewassen en in potten worden afgesloten. .

Daarom wordt aanbevolen om eekhoorntjesbrood in stukjes te snijden en een paar minuten te bakken of te blancheren voordat het daadwerkelijk wordt ingevroren. In beide gevallen moeten de eekhoorntjesbrood zo snel mogelijk worden afgekoeld om het kookproces te stoppen en pas daarna in de vriezer.

Een andere manier om de smaak van eekhoorntjesbrood lang te behouden is door ze in een zoutoplossing te bewaren of ze in dunne plakjes te snijden en te drogen. Porcini-paddenstoelen kunnen worden gedroogd door ze op een droge en geventileerde plaats te bewaren. Een andere optie is om de eekhoorntjesbrood een paar uur te drogen in een laagverwarmde oven.

Zie ook eekhoorntjesbrood invriezen en eekhoorntjesbrood bewaren.

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest

Beoordeling

5
Totaal aantal stemmen: 1
51
40
30
20
10
Geef je beoordeling

Opmerkingen

Versturen